İşsize önce 6 ay staj, sonra iş

Hükümet, son aylarda artarak rekor seviyelere ulaşan işsizliğin çözümü için üç ayaklı bir paket hazırladı. Paketle iki yılda yaklaşık 500 bin kişi, işgücü piyasasına kazandırılacak.

İşsize önce 6 ay staj, sonra iş

Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirilen istihdam artırıcı önlemlere ilişkin ilk adımlar, önümüzdeki haftadan itibaren atılacak.

Çalışmaları kabine revizyonundan önce başlatılan ve krize karşı hazırlanacak iki yeni tedbir paketinden biri olduğu açıklanan istihdam önlemleri, üç temel konuya odaklanacak.

Mesleki eğitimi olan işsizlere iş başı eğitimi adıyla 6 aylık staj programları uygulanacak. Mesleki eğitim kursiyerlerinin sayısı iki katına çıkarılacak. İlk gündeme geldiğinde "500 bin geçici istihdam" olarak yansıyan kamu yararına çalışma da uygulamaya sokulacak.

Mesleki eğitimi olan işsizlere 6 ay boyunca özel sektörde sağlanacak staj programlarında, katılımcılara işsizlik sigortası fonu kaynaklarıyla maaş ödenecek.

Staj sonunda firma isterse işsiz stajyer işe başlayabilecek. Uygulamadan en az 100 bin kişinin yararlanması planlanıyor.

İş-Kur'un finansmanıyla halihazırda uygulanan mesleki eğitim kurslarına katılımı da iki katına çıkarılacak. Uygulamayla en az 200 bin kişiye mesleki eğitim verilmesi öngörülüyor.

500 bin kişiye kamuda geçici iş sağlanacağı şeklinde gündeme gelen kamu yararına çalışma uygulaması ise daha az sayıda kişiyi kapsayacak.

Kamuya yarım milyon geçici işçi almanın zorluğuna dikkat çeken ekonomi yönetimi, rakamı bu hafta kesinleştirecek.

Sayfa Yükleniyor...