İşsizlik yeniden tek hane

İşsizlik oranı Mart ayında yüzde 9.9 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı 2 milyon 615 bine geriledi.

İşsizlik yeniden tek hane

İşsizlik oranı üç ay sonra tek haneye indi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Mart ayında işsizlik oranı yüzde 9.9'a geriledi. Geçen yıl aynı döneminde yüzde 10.4 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 2 milyon 615 bin kişiye düştü.

Tarım dışı işsizlik oranı aynı dönemde yüzde 13.4'ten yüzde 12.1'e gerilerken, Türkiye genelinde işgücüne katılma oranı ise yüzde 49'dan yüzde 48.6'ya geriledi.

Genç nüfusta işsizlik oranı ise Mart döneminde önceki yılın aynı dönemindeki yüzde 19.3'ten yüzde 17.4'e geriledi.

Mart döneminde mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısında bir önceki döneme göre 66 bin kişilik, işsiz sayısında ise bin kişilik artış oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı bir önceki döneme göre herhangi bir değişim göstermeyerek yüzde 49.4, istihdam oranı 0.1 puanlık artış ile yüzde 45, işsizlik oranı ise herhangi bir değişim göstermeyerek yüzde 9.1 seviyesinde gerçekleşti.

BABACAN: HEPİMİZİN SEVİNMESİ GEREK
İşsizlik verilerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de işsizlikte düşüş trendinin devam ettiğini belirterek, ''Avrupa'da işsizlik artarken, çalışan sayısı düşerken, Türkiye'de işsizliğin azalması, çalışan sayısının artması kuşkusuz hepimizin sevinmesi gereken bir durum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...