İstanbul-Atina arasında yat yarışı önerisi

"Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi" Türk ve Yunan siyasetçileri ve iş dünyası temsilcilerini Yunanistan'ın başkentinde biraraya getirdi. AB Bakanı Egemen Bağış'ın "Vizelerin kolaylaştırılması talebini, Yunanistan Turizm Bakanı olumlu karşıladı. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise Atina-İstanbul arasında yat yarışı düzenlenmesini önerdi.

İstanbul-Atina arasında yat yarışı önerisi

Ekonomik krizi turizm sektörüyle aşmaya çalışan Yunanistan, "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi"ne ev sahipliği yaptı.

Zirvede konuşan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, iki ülke arasındaki potansiyele dikkat çekti.

Bağış, "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi, turizm sektörünün problemlerini ve bölgesel işbirliğini tartışmak için mükemmel bir platform sağlıyor. Türkiye ve Yunanistan, dünyanın en güzel yerlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu yüzden, mavi denizlerden, göklerden ve bu ikisi arasındaki her şeyden azami fayda sağlamaya çalışmalıyız" diye konuştu.

'TÜRK TURİST KUYRUKTA BEKLİYOR'
Egemen Bağış, "Atina ve diğer AB üyesi ülkelerin, Türkiye'ye uyguladıkları vizeyi kaldırmaları
gerekiyor. Bolivyalı turist vizesiz geçerken, Türk turist kuyrukta bekliyor" dedi.

'AB'DE MÜCADELE VERİYORUZ'
Yunan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ise Yunanistan'ın Türklere uygulanan vize işlemlerinin daha da kolaylaştırılması için ülkesinin Avrupa Birliği içinde mücadele verdiğini söyledi. Yunan bakan İstanbul'da turizm ofisi açacaklarını da açıkladı.

'ATİNA-İSTANBUL ARASI YAT YARIŞI YAPALIM'
Konuşmacıların arasında yer alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de Ege'nin "dünyanın en güzel köşesi" olduğunu anımsattı ve yabancı turistler için iki ülke arasında ortak paketlerin hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Ferit Şahenk'in, gerek iki ülke arasındaki işbirliğini pekiştirmek; gerekse yat turizmini teşvik etmek için Atina ile İstanbul arasında bir yat yarışı düzenlenmesi önerisi zirveye katılanlar tarafından desteklendi.

Şahnek, "Gelin, birlikte yat yarışı düzenleyelim. Atina'da başlayan ve İstanbul'da noktalanan bir yarış. Burada açılışı bizim turizm bakanımız, İstanbul'da kapanışı sizin turizm bakanınız yapsın. Yapabilir miyiz? Bence yapabiliriz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...