İstanbul mantolanıyor

Yapı sektöründe, Mardav, Kalekim ve Dow Chemical’ın markası olan Blue Safe Mavi Kale, yalıtımın küresel ısınmanın önlenmesindeki önemini ve enerji tasarrufunu anlatmak amacıyla düzenlediği projeyle İstanbul’da bulunan bazı binaların maketlerini modacı tasarımcı Ümit Ünal’ın yorumu ile mantoluyor.

İstanbul mantolanıyor

Ümit Ünal’ın enerji tasarrufunu ve binaları yorumlaması ile ortaya çıkacak tasarımları ile giydireceği binalar arasında Beyoğlu Tünel’de bulunan tarihi Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Tarihi Sarkuysan binası, İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü ve Etiler’de bulunan ilk alışveriş ve moda merkezlerinden biri olan Akmerkez yer alıyor.

Bu beş binanın birebir gerçeğine uygun maketlerine, gerçek mantolar dikecek olan Ümit Ünal, dikeceği mantoları yapıların ruhuna göre şekillendirecek. Ümit Ünal’ın tasarımları ile sembolik olarak mantolanacak olan bu maketler İstanbul’un önemli caddelerinde sergilenecek.

Tüm mantolama işlemi için bu beş yapının malzemesinin ortak olmasının yanı sıra mantolar, Mavi Kale mantolama sistemlerinin öğeleri olan file, dübel, köpük gibi malzemelerle şekillenecek. Dübellerin düğme olarak kullanılacağı tasarımlarda Mavi Kale’nin kurumsal rengi olan mavi renk hakim olacak.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...