İstanbul'a 'galaksisi' olan AVM yapılıyor

Tatilya'nın yerine yapılacak olan ve 2012'nin sonbaharında açılışması beklenen Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde ''Lunaryum'', ''Solaryum'' ve 'Galaksi Köprüsü'' olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak.

Ece Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt bölgesinde, 220 milyon Euro yatırımla, ''galaksi'' temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi'ni yapacak.        

Yaklaşık 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4 bin araçlık otoparkı ile Marmara Park AVM'de 250'den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak.       

Tatilya'nın yerine yapılacak olan ve Ocak 2011'de inşaatına başlanarak, 2012'nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde ''Lunaryum'', ''Solaryum'' ve 'Galaksi Köprüsü'' olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak.        

Eğlence alanları, Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesini de içinde barındırıyor. Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.        

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, 220 milyon Euro'luk yatırımla en büyük alışveriş merkezlerinden birisinin uygulamasını gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, ''4 bin kişilik bir istihdam yaratma hedefimiz var'' dedi.
        
Hohlmann, dükkanların tamamının kiralık olduğunu, yatırımcı olarak hiçbir zaman satmayı düşünmediklerini ifade ederek, ''Kontrol tamamen kendi ellerimizde olmalı'' dedi.        

Hohlmann, 82 milyon nüfusu ve ortalama yaşı 46 olan Almanya'nın her sene nüfusu 500 bin azalırken, ortalama yaşı 28 olan 72 milyonluk Türkiye'nin nüfusunun ise her sene 500 bin kişi arttığına işaret ederek, ''Genç ve dinamik bir nüfusu var. Özellikle orta sınıfın büyüdüğünü çok rahatlıkla görebiliyoruz. Almanya'da 30 yıldaki gelişmeyi biz Türkiye'de 10 sene içinde bekliyoruz. Bir 10 yıl daha değil çok uzun yıllar burada kalmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
    
''GETİRİYİ 12 KAT ARTIRIYORUZ''                
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de, Real'in, İş GYO'ya ait bir bina olduğunu, iki yapının birbirine geçişlerinin olmasını sağladıklarını, AVM'nin bir parçası gibi gözükeceğini belirtti.        

Tanes, Marmaray projesinin Beylikdüzü ve daha ileriye gideceğini, istasyonlarından birinin de büyük bir ihtimalle Marmara Park'ın hemen yakınlarında olacağını kaydetti.        

Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira geliri getirdiğini ifade eden Tanes, 'Hem Tatilya'nın olduğu bölümü, hem ilave arsalarımızı birbirine birleştirip 2 yabancı ortakla... Metro Real grupla bir anlaşma yaptık ve inşaat bitti. Şimdi Marmara Park... İkisinin toplamından gelecek kira minimum 6 milyon dolar. 500 bin dolar olan portföyümüzdeki bir getiriyi 12 kat artırarak 6 milyon dolara çıkarıyoruz. O da minimum cirolar hariç'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...