İstanbul'da 1,7 milyon liraya taksi plakası

Çalıntı ve ikiz plakalı araçlara yönelik hayata geçirilen Mobil Plaka Tanıma Sistemi, taksicilerin kazancını artırdı. İstanbul'da taksi plakası fiyatları 1 milyon 750 bin liraya yükseldi.

İstanbul'da 1,7 milyon liraya taksi plakası

Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarını hedef alan saldırıda kullanılan aracın ikiz plakalı çıkması üzerine Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) denetimlerini arttıran emniyet güçleri, ikiz plakanın yanı sıra korsan taksiciliğin de önüne geçiyor.

Artan denetimler sayesinde İstanbul'da ikiz plaka ile çalışan çok sayıda korsan taksici, artık eskisi gibi yollara çıkmaya cesaret edemiyor.

Korsan taksicilerin çalışmamasıyla son günlerde işleri artan taksicinin de yüzü gülüyor. Taksicilerin kazancının artması, taksi plakası borsasına da yansıdı.

İstanbul'da 1-1.5 ay öncesine kadar 1 milyon 650 bin liraya gerileyen taksi plaka değeri bugünlerde 1 milyon 750 bin liraya satılıyor.

Taksi plakası alım satımı yapan Kenan Yıldız, taksicilerin en büyük sorununun korsan taksicilik olduğunu belirterek, bu durumun taksi plaka fiyatlarını da etkilediğini söyledi.

Yaklaşık 1-1.5 aydır taksi plakalarında yeniden yükseliş yaşandığını ifade eden Yıldız, Çok şükür taksicinin cebi biraz para gördü. Kazançları artınca mal sahipleri de kazandı. Plaka değerleri yine yükselişe geçti" dedi.

Sayfa Yükleniyor...