İstanbul'daki tarihi zirvenin ardından...

Bir hafta süren IMF-Dünya Bankası Toplantısı 13 bin delegasyon ve 2 bin ziyaretçi katıldı. Toplantılarda yaklaşık 500 bin adet küçük su dağıtıldı.

Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (UKTAŞ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına 13 bin delegasyon ve 2 bin ziyaretçi katıldı.

Toplantıları izlemek üzere bin 661 basın mensubunun online akreditasyon yaptığı, kartını alıp toplantıları izleyen gazeteci sayısının ise bin 138 olduğu belirtildi. Söz konusu gazetecilerin 667'sinin Türkiye'den, geri kalan bölümünün ise dünyanın çeşitli ülkelerinden toplantılara katıldığı ifade edildi.

Ana toplantılarda 11 dilde çeviri yapıldı. Sağlık Bakanlığı ekipleri, termal kameralarla IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'nın yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın girişlerinde, H1N1 (domuz gribi) kontrolü yaptı.

Toplantıların yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yaklaşık 5 bin adet personel görev yaptı. Günde 690 özel güvenlik, 485 temizlik görevlisi ve bin 500 kişi katılımcılara catering hizmeti verdi.

Toplantıların yapıldığı alanlarda satışa sunulan yiyeceklerin fiyatının uluslararası toplantılardaki fiyatlarla aynı olduğu belirtildi.

Bu arada, İstanbul Kongre Merkezi'nin içinde şube açan Ziraat Bankası'nda ATM ve VTM'ler ile dolardan avroya da para çevrilebildi. 1-5 Ekim tarihleri arasında şubede bin 407 adet işlem yapılırken, bunun 754 adedi dolar ve avrodan liraya para çevrilmesi işlemi oldu.

GÖZÜ YORMASIN DİYE
IMF-Dünya Bankası Guvernörler Kurulu Toplantısı'nda yaklaşık 500 bin adet su ücretsiz olarak dağıtıldı.

Hamidiye Su yetkilileri, ABD'de yapılan IMF hazırlık toplantılarında, konuşmalar sırasında izleyicinin gözünü yormaması, dikkatini dağıtmaması, konuşmacının elinde veya ekranda parlamaması için tavsiye edilen pet şişelerin kapak renginin, toplantıya özel mavi yerine beyaz üretildiğini söyledi.

Öte yandan toplantılar kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın Rumeli Fuar alanında aralarında Şakir Eczacıbaşı, İzzet Keribar ve Sıtkı Kösemen'in de aralarında bulunduğu fotoğraf sanatçılarının eserleri sergilendi.

Sayfa Yükleniyor...