İstanbul'un elektriği kardeşine kaldı

MMEKA'nın patronu Mehmet Kazancı, Boğaziçi Elektrik için geçici teminatı yatırmayınca en büyük elektrik dağıtım bölgesini alma hakkı kardeşi Cemil Kazancı'ya geçti.

İstanbul'un elektriği kardeşine kaldı

Elektrik dağıtım bölgelerinden 6'sında en yüksek teklifi veren firmalar ek geçici teminatları gerekli süre içinde yatırmayınca ibre ikinci teklif verenlere döndü.

Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım bölgesi olan Boğaziçi Elektrik'te, devir hakkı Aksa Elektrik'e geçti.

2 milyar 990 milyar dolarla İş Kaya-MMEKA'nın kazandığı ihalede ikinci en yüksek teklifi 2 milyar 751 milyon dolarla Aksa vermişti.

MMEKA'nın Mehmet Emin Karamehmet'teki yüzde 50 hissesini alarak şirketin tamamına sahip olan Mehmet Kazancı, İstanbul'un iki yakasının teminatını yatırmayarak devir hakkını yitirdi.

Mehmet Kazancı'nın kardeşi olan Cemil Kazancı'nın başında olduğu Aksa Elektrik ise Boğaziçi Elektrik'i alma hakkına sahip oldu.

Boğaziçi Elektrik'in ihalesinde ilginç gelişme yaşanmış, iki kardeş birbiriyle yarışmıştı. MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı ile kardeşi Cemil Kazancı'nın başında bulunduğu Aksa Elektrik açık artırmada son ikiye kalmış, kazanan Mehmet Kazancı olmuştu.

AKSA: BOĞAZİÇİ ALINMAZ MI?
CNBC-e'ye konuşan Aksa Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, "Boğaziçi gibi bir yer alınmaz mı? Vargücümüzle Boğaziçi Elektrik'e asılacağız" dedi.

Mehmet Kazancı ise, ihalelerin ikinciye gitmesi durumunda sadece MMEKA'nın kaybettiği ihalelerden 1 milyar dolarlık kamu zararı oluşacağını söyledi.

EN YÜKSEK TEKLİF VEREN ÜÇ FİRMA

1 - İş Kaya - MMEKA 2.990 milyar dolar

2 - Aksa Elektrik 2.751 milyar dolar

3 - Park Holding 2.496 milyar dolar

Sayfa Yükleniyor...