'İstanbul'un sorunları çözülmez'

'İstanbul'un Atina, Londra ve Paris'le kıyaslanması gerek. Bu ülkelerde hiç kimse selden ölmüyor!'

'İstanbul'un sorunları çözülmez'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nde öncelikle İstanbul'un Atina, Londra ve Paris'le kıyaslanması gerektiğini belirterek, bu ülkelerde hiç kimsenin selden ölmediğini, kentlerin tamamında kaçak yapılaşmanın sıfır olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın deyimiyle kaçak yapılaşmanın yüzde 65 olduğunu vurgulayan Tekin, ''Siz bu kenti sanki sorunları bitmiş, sıkıntısı yok gibi insanlara lanse etmeye çalışıyorsunuz. Avrupa Kültür Başkenti gibi sunmaya çalışıyorsunuz. Paris'in nüfusu 2.5 milyon, müze sayısı 157, kütüphane sayısı 303, tiyatro sayısı da 158. İstanbul'a gelelim. Nüfusu ortalama 14 milyon ama müze sayısı 57 ve yeni yapılmış müze yok. Bunların büyük bir kısmı da tarihi müze. Ak Parti İstanbul'a bir tek müze yapmış değil'' şeklinde konuştu.

İstanbul'daki ulaşım sorununa da değinen Tekin, ''Ulaşım sorunu çözüldü. Nasıl çözüldü, başta genel sekreter yardımcısı, ulaşımdan sorumlu olan daire başkanları dahil, son 5 yılda 9 kişi değişti. Evet sorun çözüldü ama bu 9 kişinin ekonomik sorunları çözüldü. İstanbul'un ulaşım sorununun çözülmesi mümkün bir şey değil. Gittikçe de kronikleşiyor'' dedi.

Gürsel Tekin, Hükümetin 3. köprüyü yaparak sorunu çözmeye çalıştığını, ama köprünün yapımı için Eylül ayında planlanan ihalenin gerçekleşmediğini öne sürdü.

Sayfa Yükleniyor...