İşte Türkiye'nin yeni havalimanları

Ulaştırma Bakanlığı, gelecek yıl Türkiye için 4 havalimanı inşaatı başlatacak.

İşte Türkiye'nin yeni havalimanları

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı, Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak. Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklüklüğünde olacak ve Yeşilköy'e inmeyen uçaklar buraya yönlendirilecek.

2011 yılında ise; Ordu–Giresun arasında yapılacak "Or-Gi", Kütahya-Uşak-Afyon’a hitap edecek "Zafer Havaalanı" ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki "Çukurova Havalimanı"nın yapımına başlanacak.

Bu arada Bingöl, Iğdır, Hakkâri (Yüksekova) ve Şırnak Havalimanlarının yapımı da devam ediyor. Gelecek yıl ayrıca, Van Ferit Melen Havaalanına ilave terminal, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin ve Adıyaman Havalimanlarına da yeni terminal binaları yapılacak.

Gazeteport'ta yer alan habere göre; Türkiye’deki uçak trafiği artışı geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttı. Yolcu trafiği ise yüzde 187 artışla, Ekim 2010 sonu itibarıyla 100 milyona yaklaştı.

49,5 milyon olan toplam havaalanı terminal kapasitesi de 157 milyon yolcuya ulaştı. İşletilen faal havaalanları sayısı da 36’dan 46’ya çıktı ve yüzde 28’lik bir artış yaşandı.




Sayfa Yükleniyor...