İsviçre'nin iki dev bankasından birleşme "sinyali"

UBS ve Credit Suisse'in yönetim kurulu başkanlarının potansiyel bir birleşme seçeneğini değerlendirdiği iddia edildi. Projenin gerçekleşmesi halinde, en az 15 bin çalışanın işini kaybedebileceği belirtildi.

İsviçre'nin iki dev bankasından birleşme "sinyali"

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS Group AG ile Credit Suisse Group AG'nin yönetim kurullarının başkanları Avrupa'nın en büyük bankalarından birini oluşturmak üzere birleşmenin yollarını arıyorlar.

İddia, konuya yakın kişileri kaynak gösteren İsviçre merkezli Inside Paradeplatz'da yer aldı. Haberde, UBS ve Credit Suisse’in yönetim kurulu başkanlarının potansiyel bir birleşme seçeneğini değerlendirdiği kaydedildi.

15 BİN ÇALIŞAN İŞİNİ KAYBEDEBİLİR

"Signal" (sinyal) isimli birleşme projesi gerçekleşmesi halinde, toplam iş gücünün de yüzde 10 ila 20’sine denk gelen en az 15 bin çalışanın işini kaybedebileceği savunuldu.

GELECEK YIL GERÇEKLEŞEBİLİR

Business Insider'da yer alan habere göre, "Signal" mahlaslı projeyi yürüten UBS Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Axel Weber, Credit Suisse'in YKB Urs Rohner ile birlikte çalışıyor. Haberde Weber'in bu fikri İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer ile tartıştığı ve gelecek yılın başında bir anlaşmaya varılabileceği belirtildi.

Her iki bankanın sözcüleri de konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Corona virüs pandemisinin negatif faizlerden kaynaklı zorlukları artırmasıyla birlikte Avrupa'nın bankacılık sektörü birleşme baskısı altında. İspanya'da CaixaBank SA ve Bankia SA birleşerek ülkenin en büyük bankasını oluşturmanın yollarını arıyorlar.

Sayfa Yükleniyor...