İtalya aşırı turistten şikayetçi

Terör saldırıları nedeniyle turistlerin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Doğu Akdeniz ülkelerinden uzak durması sonucu İtalya, aşırı turist akınıyla karşı karşıya kaldı.

İtalya aşırı turistten şikayetçi

İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan "Çok fazla turist. İtalyan şehirleri sayıların kısıtlanmasını istiyor" başlıklı habere göre, aralarında Venedik, Floransa, Capri ve Cinque Terre'nin de bulunduğu turistik kent ve bölgelerin yöneticileri, ziyaretçi sayısının başedilemez şekilde arttığından şikayet ediyor.

2015'te de rekor kıran turist sayısının bu yıl bu bölgelerde yüzde 5 ile yüzde 20 arasında arttığı belirtiliyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı David Scowsill, "Tunus, Mısır ve Türkiye'de yaşanaların ardından buralardaki turist sayısı yüzde 25 ile 45 arasında düştü. İtalya ise bu turistleri topluyor" dedi.

Gazete, İtalya'daki turist akınını, "Ziyaretçilerin Türkiye ve Tunus gibi destinasyonlardan kaçınmasıyla İtalya çok fazla sayıda turiste boğulmaktan korkuyor" başlığıyla haberleştirdi.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

İtalyan Turizm Kurulu (Enit) yöneticisi Fabio Lazzerini de "Kalabalık yerlerin sorununu çözmek için neler yapılabileceğine bakıyoruz. Bazı bölgeler turist sayısını kısıtlamayı, kent merkezlerine giriş için vergi almayı düşünüyor" diye açıklama yaptı.

Hükümet, turistlerin genelde tercih ettiği şehirler yerine pek bilinmeyen küçük kasabaların ziyaret edilmesini teşvik ederek turistik kentlerin üzerindeki yükü azaltmayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Dorina Bianchi, "Hükümet turizm için bir stratejik plan üzerinde çalışıyor. Amacımız alternatif güzergahlar sunarak, aşırı yoğunluktan kilitlenen bölgeleri rahatlatmak ve topraklarımızın tamamını değerlendirmek" dedi.

Sayfa Yükleniyor...