'İtalyan ekonomisinin Oscarı' Koç'a

'İtalyan ekonomi dünyasının Oscarı' olarak bilinen Leonardo Ödülü'nü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç aldı.

'İtalyan ekonomisinin Oscarı' Koç'a

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, yıl layık görüldüğü Uluslararası Leonardo Ödülü'nü, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun elinden aldı.

Koç, böylece 'İtalyan dünyasının Oscarı' olarak bilinen ödülü alan ilk Türk oldu.

İtalya'da 1995 yılından bu yana İtalyan Leonardo Kalite Komitesi tarafından düzenlenen ödüllerin 2012 yılı sahipleri, Cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de yapılan törenle ödüllerini aldı.

İtalya'nın iş, sanat, siyaset dünyasının buluştuğu, ''İtalyan ekonomi dünyasının Oscarı'' olarak nitelendirilen ödül töreninde, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilere kültürel ve ekonomik anlamda yaptığı katkı dolayısıyla layık görüldüğü Uluslararası Leonardo Ödülü'nü, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, İtalya Kalkınma ve Altyapı Bakanı Corrado Passera ile Leonardo Kalite Komitesi Başkanı Luisa Todini'nin elinden aldı.

Mustafa Koç ödülünü aldıktan sonra cumhurbaşkanlığı sarayının çıkışında Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Çok mutluyum ve gururluyum, hem Türkiye için hem topluluk için hem de şahsım adına. Bu ilişkinin de daha da iyi yerlere gideceğini, Türkiye-İtalya arasında katkımızın devam edeceğini ümit ediyorum. Çok önemli bir ödül olduğundan mutluluğumuz biraz daha arttı'' dedi.

TÜRK İŞADAMLARINA ÖVGÜ
Tören sırasında NTV'ye konuşan İtalya Kalkınma ve Altyapı Bakanı Corrado Passera, İtalya'daki işadamlarının Türkiye'ye sadece iyi tanımakla kalmadıkla kalmadığını çok da kıskandıklarını söyledi.

Türkiye'nin son dönemde gösterdiği ekonomik büyüme başta olmak üzere iş dünyasındaki gelişmeleri diğer ülkelerin gıpta ederek izlediğini söyleyen Passera, Türk işadamlarından övgü ile bahsetti.

'İKİ BAŞARI TİMSALİ'
NTV'ye konuşan başka bir isim olan Leonardo Komitesi Başkanı Luisa Todini, bu ödül için ülke olarak olağanüstü performans gösteren Türkiye’yi; işadamı olarak da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçtiklerini belirtertti.

'İki başarı timsalinin bu amaçla birleştiğini' söyleyen Todini, Mustafa Koç’un dünya çapında bir işadamı olarak İtalya ile bir köprü oluşturduğunu bu nedenle kendisine verilen ödülü kabul ettiği için ayrıca gurur duyduklarını söyledi.

Ödül Komitesi'nden yapılan açıklamada, 2012 Leonardo Ödülleri'ni kazanan isimler ise şöyle sıralandı:

Sayfa Yükleniyor...