İTO Başkanı tahliye oldu

TO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye edildi. Yalçıntaş, ''Ben yanlış bir şey yapmadım" dedi.

İTO Başkanı tahliye oldu

Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ''rüşvet'' iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye edildi.

Avukatları Yalçıntaş ile soruşturma kapsamında tutuklanan diğer zanlılardan avukat Abdullah Pehlivan'ın tutukluluklarına itirazda bulundu.

Talebi değerlendiren Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Yalçıntaş ve Pehlivan'ın tutukluluk hallerinin kaldırılarak tahliyelerine karar verdi.

Murat Yalçıntaş'ı Sincan Cezaevi'nden çıkışında babası Nevzat Yalçıntaş, yakınları ve İTO üyeleri alkışlarla karşıladı.

Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada, cezaevinde kaldığı süre içinde başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO üyeleri ve Anadolu'daki birçok iş adamından büyük destek gördüğünü belirtti.

Yalçıntaş, ''Ben yanlış bir şey yapmadım. Benim kaderimde demek ki bu da varmış. Bunu da yaşadım. İnanıyorum ki Türk adaleti de bunu en kısa süre içinde ortaya çıkaracaktır, ispat edecektir'' dedi.

Türk iş alemine kendisine olan güven ve inançlarından dolayı teşekkür eden Yalçıntaş, cezaevinde kaldığı 36 gün içinde çok sayıda kişinin kendisine ulaştığını, hakkında medyada güzel şeylerin söylendiğini belirtti.

Konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren Yalçıntaş, ''Adalet, yargı süreci her şeyi tüm çıplaklığıyla ortaya koyacaktır'' diye konuştu.

Murat Yalçıntaş geceyi amcasının evinde geçireceğini, yarın Ankara'daki akrabalarıyla görüştükten sonra, akşam saatlerinde İstanbul'a gitmeyi planladığını kaydetti.

Murat Yalçıntaş, açıklamasının ardından babasının da bulunduğu araca binerek cezaevinden ayrıldı.





Murat Yalçıntaş'ın babası Nevzat Yalçıntaş, ''Ben bir babayım, bütün babalar için evlatlarının hürriyetlerinin kısıtlanması ağır bir imtihandır, o imtihanı geçirdik'' dedi.

Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ''rüşvet'' iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve bugün tahliye edilen Yalçıntaş, cezaevinden ayrıldıktan sonra amcası Hasan Yalçıntaş'ın evine geçti.

Yol boyunca bir konvoyun eşlik ettiği Yalçıntaş, aracına yaklaşarak sevgi gösterilerinde bulunanlara el sallayarak karşılık verdi. Yalçıntaş, amcasının evinin önünde ise yakınları ve arkadaşlarıyla kucaklaştı.

Yalçıntaş'ın babası Nevzat Yalçıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adalete daima güvendiklerini söyledi. Kendilerine, Murat Yalçıntaş'ın tutukluluk halinin adalete hizmet etmek için yapılacak bazı çalışmalar sebebiyle gerekli olduğunun söylendiğini belirten Yalçıntaş, serbest bırakılmasından dolayı ailece çok mutlu olduklarını dile getirdi. Nevzat Yalçıntaş, ''Ben bir babayım, bütün babalar için evlatlarının hürriyetlerinin kısıtlanması ağır bir imtihandır, o imtihanı geçirdik'' dedi. Yalçıntaş, gösterilen ilgiden dolayı kamuoyuna teşekkür etti.

Murat Yalçıntaş'ın avukatı Ramazan Arıtürk de Ankara Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın sürdüğünü, bu nedenle soruşturma konusunda bir açıklamada bulunmanın doğru olmadığını söyledi. Arıtürk, ''Mahkemenin kararı bize Murat Yalçıntaş'ın masum olduğunu göstermiştir'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...