İzmir Ticaret Borsası ve n11.com güçlerini birleştirdi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım sektörünün bel kemiği olan üreticiler ve satıcıların dijital çağa uyum sağlaması, ticaret potansiyellerini geliştirebilmeleri amacıyla Türkiye'nin alışveriş platformu n11.com ile yeni bir işbirliğine imza attı.

İzmir Ticaret Borsası ve n11.com güçlerini birleştirdi

İTB ve n11.com’un “kazan kazan” felsefesi ile hayata geçirdiği bu projede, n11.com platformuna üye olan İTB üyelerine özel faydalar barındıran bir satış kanalı oluşturulması hedefleniyor.

Haziran ayında imzalanan işbirliği protokolüyle birlikte proje kapsamında tarafların ortak hareketi ve işbirliği ile İTB üyesi firmaların n11pro portalına “satıcı” olarak üye olmasının sağlanması ve böylelikle üyelerin dijital kanallar üzerinden satış hacimlerinin arttırılmasına aracı olunuyor.

Bu sayede isteyen üyelerin, ürünlerini Türkiye’nin alışveriş platformu n11.com üzerinden milyonlarca müşteriyle ek bir maliyet oluşmaksızın buluşturabilmelerine olanak sağlanıyor.

İTB ve n11.com işbirliğinin sosyal sorumluluk ayağı ise tarım sektöründe hizmet veren çiftçilerin ve işletmelerin e-ticaret faaliyetlerinde etkin rol alabilmesinin sağlanması olacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecinde e-ticaret faaliyetlerinin sürekli bir değişim ve dönüşüm içerisinde olması, bu değişimin de müşteri taleplerine göre şekillenmesi nedeniyle tarım alanında faaliyet gösteren çiftçi ve işletmeler için yeni dönemde e-ticaret faaliyetlerini etkin şekilde sürdürebilmeleri, ticaret potansiyellerini geliştirebilmeleri için online eğitim desteği verilecek. 

İzmir Ticaret Borsası ve n11.com güçlerini birleştirdi - 1 İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli

Bu amaç doğrultusunda n11.com, bu proje ile oluşan satışlardan gelecek olan cironun belli bir kısmını İTB’nin tarım ve eğitim alanındaki projelerine destek olarak aktaracak.

n11.com ve İTB arasında kurulan işbirliğini değerlendiren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli,

"İzmir Ticaret Borsası olarak üyelerimizin pandemi döneminden en az hasarla çıkması için yeni ticaret potansiyelleri yaratmak adına dijital okur-yazarlık ve e-ticaret gibi yeni nesil alışveriş trendlerine uyumlaştıracak çalışmaları destekliyor ve üyelerimize yeni olanaklar sunmak için bu konudaki işbirliklerimizi genişletiyoruz.

Yaptığımız işbirliği çerçevesinde sektöründe öncü teknoloji şirketi olan n11.com kazandığı gelirin bir bölümünü, diğer sektörlere oranla teknoloji kullanımının daha az olduğu tarım sektörüne aktararak, bu sektörün kalkınmasına destek olacak.

Ayrıca İzmir Ticaret Borsası üyelerine tanınan özel ayrıcalıklardan yararlanacak olan üyelerimizin de satış kanalındaki bu yeniliklerden etkin bir şekilde kullanacağına inanıyorum" dedi.

İzmir Ticaret Borsası ve n11.com güçlerini birleştirdi - 2 n11.com Girişim Lideri İzi Adato

Tarım sektörünün bel kemiği olan üreticiler ve işletmeler için gerçekleşen işbirliğinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan n11.com Girişim Lideri İzi Adato ise şunları kaydetti;

"Corona virüs pandemisiyle birlikte küresel ölçekte olduğu gibi, Türkiye'de de gıda başta olmak üzere tüketim alışkanlıkları değişti, alışveriş dijital kanallara kaydı.

Önümüzdeki dönemde tarım ve gıda ürünlerine olan ilginin çok daha fazla artacağını öngörüyoruz. Taze gıdaya, yöresel ürünlere olan ilgiyi karşılamak, en kısa zamanda tüketici ile buluşturmak böylesi bir dönemde ayrı önem taşıyor. Gerçekleşen işbirliğiyle pandeminin yarattığı olumsuz etkiyi minimuna indirmek ve e-ticaret fırsatlarından tüm üreticilerimizin, satıcılarımızın yararlanmasını sağlamak için kapsamlı bir program hazırladık.

200 binden fazla kayıtlı iş ortağı bulunan n11.com'un İzmir Ticaret Borsası ile yaptığı işbirliğinin önümüzdeki dönemde diğer ticaret borsalarına da örnek olacağını umuyorum."

VİDEO: SALGINDA TARIMIN ÖNEMİ-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...