İzmir ve Aydın'da kamu arazileri tahsisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Çeşme-Alaçatı Beldesi Liman mevkisi 1 numaralı özel parselle Aydın Didim Güllüdam mevkisi 1-2-3 numaralı parseller için kamu taşınmazı müzakeresi düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ''2011/1 Turizm Yatırımcılarına Kamu Arazisi Tahsis Şartnamesi'' uyarınca gerçekleştirilen tahsis başvurularının değerlendirilmesi sonucunda birden fazla başvurusu bulunan taşınmazlardan, tahsisi yapılacak girişimcilerin belirlenmesi amacıyla ''kamu taşınmazı müzakeresi'' düzenledi.        

Bakanlık Müsteşarı Nihat Gül başkanlığında ve Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarlan ile Bakanlık bürokratlarının katılımıyla düzenlenen müzakere sonucunda, Bakanlık 5 milyon 350 bin lira sosyal ve teknik altyapıya katılım payı elde etti.        

İzmir Çeşme-Alaçatı Beldesi Liman mevkisi 1 numaralı özel parseli, en yüksek sosyal teknik altyapıya katılım payını veren Polimeks İnşaat A.Ş. kazandı. Aydın Didim Mercimek-Güllüdam mevkisi 1 numaralı parseli, Kyble Turizm; 2 numaralı parseli Aktay Turizm Yatırımları A.Ş. ve Aktay Otelcilik İşletmeleri Ortak Girişimi; 3 numaralı parseli de Barut Turizm Şirketi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu parsellerde yatırımların tamamlanmasıyla toplam 2 bin 900 nitelikli yatağı turizmin hizmetine sunacak.
    
7 İLDE 12 TAŞINMAZ BAŞVURUSU
Turizmi Teşvik Kanunu ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımcılarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Bakanlık, turizm yatırımcılarının ilgisine sunulmak üzere arazi tahsis paketi hazırlayarak, Mart ayı içerisinde kamuoyuna ve yatırımcılara duyuru yaptı.        

Başvuruların tamamlanmasıyla 7 ildeki 12 taşınmaza 19 başvuruda bulunuldu. Bunlardan Aydın ve İzmir'de birden fazla girişimcinin başvuru yaptığı parsellerde sosyal ve teknik altyapıya en fazla katılımı taahhüt eden girişimcinin belirlenmesi amacıyla müzakere gerçekleştirildi.        

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ayrıca tek başvurunun yapıldığı, Afyonkarahisar Merkez Yarımca köyü, İhsaniye Yaylabağı beldesi Akyar mevkisi, Antalya Demre Taşdibi-Sülüklü mevkisi, Aydın Didim Kocaharıp mevkisi, Denizli Sarayköy Tırkaz Köyü Göl mevkisi, Samsun Havza Yenimahalle Kılavuz mevkisi ve Sinop Merkez Kaleyazı Mahallesi'ndeki parseller için de 8 Temmuz Cuma günü bir müzakere daha gerçekleştirecek.

Sayfa Yükleniyor...