Japon borsasında deprem sürüyor

Depremle sarsılan Japonya'da borsa yüzde 10.55 rekor düşüşle kapandı.

Japon borsasında deprem sürüyor

Japonya'daki deprem sonrasında piyasalardaki kayıplar devam ediyor.

Japonya'da borsa, nükleer tesisteki yeni patlamaların ardından radyasyon seviyesinin de artmasıyla yatırımcıların riskli varlıklardan çıkmasına bağlı olarak bugün yüzde 10.55'lik rekor düşüşle 8 bin 605 puana geriledi. Borsadaki düşüş seans içinde yüzde 14'ü buldu.

Borsanın düşmesinde Tokyo Electric Power şirketinin işlettiği Fukushima Daiichi nükleer santralindeki bir dizi patlamadan sonra radyasyon sızıntısı etkili oldu.

Nikkei 225 Endeksi dün, deprem ve tsunami felaketinin ardından ilk işlem gününde yüzde 6.18 gerilemişti.

Japonya'daki bir nükleer tesiste patlamalar meydana gelmesinin ardından nükleer enerji hisseleri değer kaybetti. Market Vectors uranyum ve nükleer enerji fonu yüzde 12 düşerken, alternatif enerji hisselerinin yer aldığı Market Vectors Solar Energy ETF yüzde 7.2 yükseldi.

Nükleer enerji şirketlerinden Shaw Group'un hisseleri yüzde 9.2, Cameco Corp yüzde 13 değer kaybetti. General Electric'te kayıplar yüzde 2.2 seviyesinde gerçekleşti.

Dünya genelinde lüks tüketim ürünü satışlarının yüzde 11'inin Japonya'da gerçekleşmesine bağlı olarak, lüks tüketim markalarının hisseleri de değer kaybetti.

Japonya'daki en büyük yabancı sigortacı şirketi konumunda bulunan Aflac'ın hisseleri yüzde 3 değer kaybetti.

ABD borsaları, Japonya'yı sarsan şiddetli deprem sonrasında dün yarım puandan fazla düştü. Nükleer enerji gibi spesifik alanlar dışında hisse senetleri üzerindeki etkinin kısa süreli olması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...