Japon mimarisinde 'mekan'

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan konferansın ikincisi Cuma günü gerçekleştirilecek.

Japon mimarisinde 'mekan'

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Japon mimar, şehir plancısı ve teorisyen Prof. Dr. Shigeyuki Okazaki’yi Türk Mimarlarıyla ikinci kez buluşturuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin Türkiye Hazır Beton Birliği’nin katkılarıyla düzenlediği konferans 12 Mart 2010 Cuma günü saat 19.00’da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Büyük Konferans Salonu’nda yapılacak.

2008 yılında gerçekleştirilen ilk konferansın devamı niteliğinde olacak bu konferansta, Mukogawa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okazaki Japon mimarisindeki "mekan" kurgusunun kültürel ve felsefi boyutuna değinecek.

Prof. Dr. Shigeyuki OKAZAKI
Japon mimar,  şehir plancısı ve teorisyen Shigeyuki Okazaki mimarlık çalışmalarının yanı sıra Japonya Kyoto Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği ve dekanlık yaptı. Fukui şehrindeki ‘Sun-dome’ spor salonu tasarımı 1997 yılı Japonya Mimarlık Enstitüsü Ulusal Ödülü ve Chubu Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Tasarımlarındaki teknolojik malzemelerin özgün kullanımı ile beraber özellikle brüt beton ve ahşabın uyumlu birlikteliği onun Japonsu tavrının en önemli göstergesidir. Geleneksel kavramları sorgulayan teorik araştırmalarının yanında, kalabalık mekanlardaki ‘Yaya Sirkülasyonu İçin Simülasyon Modeli’ ve  ‘Mimari Mekan Montaj Tekniği’ gibi pratik uygulamaya yönelik ulusal ve uluslararası yayınlanmış çok sayıda araştırma ve bildirileri bulunmaktadır. Kyoto şehir planlama kurul başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Shigeyuki Okazaki, halen Osaka şehrindeki Mukogawa Women’s Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlık görevini sürdürmekte ve serbest mimarlık çalışmalarına devam etmektedir.

Sayfa Yükleniyor...