Japon piyasaları depremi hissetti

Japonya'daki depremin ardından haftanın ilk işlem gününde Tokyo Borsası yüzde 6.2 düşüş kaydetti.

Japon piyasaları depremi hissetti

Japonya'da cuma günü meydana gelen şiddetli depremin etkileri yeni haftayla birlikte daha fazla hissediliyor.

Japonya'nın Nikkei endeksi bugün yüzde 6.2 düşüşle kapanarak 10 bin puanın altına indi. Japonya dışındaki Asya borsaları yükseldi. Tokyo Borsası 2008 Aralık'tan bu yana en büyük düşüşünü kaydetti.

Tokyo Borsası'ndaki kayıp son iki günde yüzde 9'u buldu.

Borsada kayıp yaşanırken Japonya Merkez Bankası, depremin finansal bir sarsıntıya dönüşmemesi için harekete geçti. Banka, bu sabah bankacılık sistemine 15 trilyon yen,, yani yaklaşık 180 milyar dolarlık rekor likidite pompaladı. Normalde iki sürecek olan faiz toplantısı bir günde sonuçlandıran banka, tahvil alım programının büyüklüğünü 35 trilyon yenden, 40 trilyon yene yükseltti.

Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, deprem ve tsunami felaketinin ekonomiye etkisinin beklenenden daha fazla olabileceğini söyledi. Japonya hükümetinin yaraları sarabilmek için borçlanma planını değiştirmek zorunda kalacağını öngören Moody's, ülkedeki ödeme sisteminde bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

SİGORTA ŞİRKETLERİNE REKOR FATURA
Japonya’daki deprem felaketi sigorta şirketlerine rekor bir fatura çıkaracak. Felaketin sigortacılara maliyetinin 35 milyar doları bulabileceği belirtiliyor. Maliyetin en iyimser hesaplamalara göre 14.5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...