Japonlardan Çankırı'ya lastik yatırımı

Abdülkadir Özcan Otomotiv ile Japon lastik üreticisi Sumitomo Çankırı'da 516 milyon dolar yatırımla fabrika kuracak. Fabrikada 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Japonlardan Çankırı'ya lastik yatırımı

Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Japon Sumitomo Rubber ile Çankırı'da 516 milyon dolarla gerçekleştirecekleri fabrika yatırımı ile 2 bin kişiye istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Abdülkadir Özcan ile Japon lastik üreticisi Sumitomo Rubber'in yapacağı ortak yatırımla ilgili Ankara'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Özcan "AKO group ve Sumitomo'nun Çankırı'da 516 milyon dolarla gerçekleştireceği fabrika yatırımında 2 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Fabrikanın en geç iki yıl içinde üretime geçmesini planlamaktayız" dedi.

Tesisin 2019 yılı sonuna dek günde 30 bin lastik kapasiteye ulaşması planlanıyor.

Sumitomo Rubber CEO'su Ikuji Ikeda ise "Bu yatırıma ek olarak Türkiye'de Japon otomobil üreticilerinin üretim faaliyetlerini artırmasını, ayrıca pazarda hem orijinal hem de yedek lastik satışlarında önemli düzeyde artış olmasını bekliyoruz. Bu anlamda Türkiye artık bizim için stratejik bir üstür" dedi.

Sayfa Yükleniyor...