Japonların gözü Trabzon'da

Trabzon yeni teşvik yasasında yatırım yapılabilecek öncelikli iller arasında...

Japonların gözü Trabzon'da

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın organizasyonuyla Doğu Karadeniz'de yatırım alanları ile ilgili incelemelerde bulunan Japon iş adamları Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Direktörü Ahmet Cüneyt Selçuk, Japon Sekısuı firmasından Akira Nishimura, Akira Watanabe ile Trabzon Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan'ın katıldığı ziyarette konuşan Gümrükçüoğlu, son çıkan teşvik yasası ile birlikte bölgede yatırım yapacak firmalara büyük kolaylıklar sağlandığını vurguladı.

Trabzon tarihi geçmişiyle, jeopolitik konumuyla uluslararası hava limanı ile, deniz limanı ile gelişmiş karayollarıyla, organize sanayi bölgeleriyle yatırımcılar için cazip bir il olma konumuna geldiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, ''Bu nedenle yerli ve yabancı firmaları ilimize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum. Trabzon yeni teşvik yasasında yatırım yapılabilecek öncelikli iller arasında yer alıyor. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesini bekliyoruz'' dedi.

Plastik boru ve mamulleri konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan Japon Sekısu firması adına konuşun Akira Nishimura ise firma olarak bu geziler sayesinde Türkiye genelinde yatırım yapılabilecek bölgeler ve alanlar hakkında incelemelerde bulduklarını ifade ederek, ''Bu kapsamda Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ne de ziyaretlerde bulunuyoruz. İncelemeler sonucu yatırım yapılabilecek alanlar konusunda gerekli çalışmaları yapacağız'' diye konuştu.




Sayfa Yükleniyor...