Japonya merkezli H.I.S Turizm ile Cyprus Royal'den KKTC'de işbirliği

73 ülkede, 550'nin üzerinde ofisi ve 17.000 çalışanı ile Japonya menşeili dünyanın en büyük tur operatörlerinden H.I.S. Turizm’in Türkiye ofisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmine ekonomik değer katacak bir atılım gerçekleştirdi.

Japonya merkezli H.I.S Turizm ile Cyprus Royal'den KKTC'de işbirliği

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden olan Japonya merkezli H.I.S. Turizm, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın torunu Rauf Denktaş ile KKTC‘de turizm alanında 15 yıl boyunca yöneticilik yapan Nusret Polat’ın önderliğindeki Cyprus Royal Tourism ile Kıbrıs’taki turizm potansiyelini arttırma adına önemli bir anlaşmaya imza attı.

Kıbrıs turizmi adına heyecan verici bir gelişme olması nedeniyle, buluşmaya katılan KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da, “Kıbrıs için en önemli değerlerden biri turizmdir. Turizm potansiyelimizi artırmak için ise en önemli güç Kıbrıs’a uçan uçak sayısının artması olacaktır. Bu anlaşma sonucu yaz mevsimi boyunca, ekim sonuna kadar haftada 4 uçuş olması bakanlık olarak bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. H.I.S. Turizm gibi dünyada söz sahibi Japon tur operatörünün Kıbrıs turizmine ilgi göstermesi ve yatırım yapması, ada turizmi açısından son derece değerlidir. Bu anlaşma sonucu yaz mevsimi boyunca, ekim sonuna kadar haftada 4 yeni uçuşun olması ve bu uçuşların tamamen turistik charter amacı ile 7 gece konaklamalı ve yeni turist getirmek amacı ile planlanması bakanlık olarak bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Gerek uzun yıllar Kıbrıs ve Kıbrıs turizmi için değerli çalışmalarda bulunan Cyprus Royal Tourism yöneticilerini, gerekse H.I.S. Turizm Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur’u, yaptıkları bu işbirliği için tebrik ederim” dedi.

Japonya merkezli H.I.S Turizm ile Cyprus Royal'den KKTC'de işbirliği - 1

H.I.S. Turizm Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur anlaşma ile ilgili olarak “Global pazarda 6 milyar doları bulan yıllık cirolarımız ile Japonya’nın bir numaralı, dünyanın da en büyük tur operatörlerinden biriyiz. 2005 yılında açılan Türkiye ofisimiz, İstanbul ve Ankara’da olmak üzere toplam 130 çalışana ulaştı. Yıllarca B2B olarak sektör paydaşlarımıza vermiş olduğumuz hizmetleri, K.K.T.C turizmi ile başlamak üzere seyahat severlere turizm ürünleri bazında da yaşatmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, H.I.S. Turizm Türkiye ofisi olarak Sn. Rauf Denktaş ve Sn. Nusret Polat’ın ortaklığı bulunan, KKTC’nin yıllar içinde en iyi know-how ve operasyon gücüne sahip olan Cyprus Royal Tourism ile uzun soluklu bir anlaşmaya imza attık.

Haziran'ın ikinci haftasından başlamak ve ekim sonuna kadar devam etmek üzere Corendon Havayolları ile haftanın 4 günü Kıbrıs'a charter seferleri ile özel paketler sunacağız. Bu yıl Türkiye turizminde deniz-güneş-kum tatili fiyatlarının ciddi anlamda yükselmesi nedeniyle, yavru vatan olarak tabir ettiğimiz Kıbrıs’ta aynı kalitedeki otellerde çok daha uygun konaklama imkanları sunuyor olacağız.

Cyprus Royal Tourism ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde, Türkiye genelinde Kıbrıs satışı yapan 1000’in üzerinde acentenin de satışları H.I.S. Turizm üzerinden gerçekleşecek. 2019 yaz ayları için Kıbrıs turizmindeki ciro hedefimizi, 30 Milyon Türk Lirası olarak belirledik. Hedefimiz, kısa zaman diliminde Kıbrıs turizmine ekonomik katkılar sağlamak, gelecek hedefi olarak ise Japonya kökenli bir firma olarak Kıbrıs’ta en çok misafir ağırlayan şirket olabilmektir” dedi.

Japonya merkezli H.I.S Turizm ile Cyprus Royal'den KKTC'de işbirliği - 2

Cyprus Royal Tourism kurucu ortağı Rauf Denktaş da anlaşma hakkında “H.I.S. Turizm gibi global pazarda söz sahibi, marka değeri son derece yüksek bir dünya devi ile anlaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kurucu ortağı olduğum Cyprus Royal Tourism, Kıbrıs turizmini en iyi bilen, güçlü acente ağı bulunan ve sektörün en değerli yöneticilerine sahip şirkettir. Kıbrıs turizmi için bu denli güçlü ve değerli olmamız, H.I.S Turizm’in de gerek global pazarda, gerekse Türkiye ofisinin bugüne kadar turizmde yarattığı potansiyeli ve değeri düşündüğümüzde, çok önemli bir anlaşmaya imza attığımızı söyleyebiliriz. Bu anlaşma sonrasında, Kıbrıs turizmi kısa zaman içerisinde ekonomik anlamda çok önemli kazanımlar elde edecektir” dedi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Enerji
  • Tatil
  • Ekonomi
  • Japonya
  • Turizm
  • Şirketler
  • Kıbrıs

Sayfa Yükleniyor...