Japonya'nın en büyük bankasına izin çıktı

BDDK, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ'ye 300 milyon dolar sermayeli banka kurma izni verdi.

Japonya'nın en büyük bankasına izin çıktı

Japonlar Türk bankacılık sektörüne giriyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd'nin (BTMU) yüzde 99.99 pay oranı ile ve diğer gerçek kişi kurucu ortaklar tarafından Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli mevduat bankası kurulmasına izin verdi.

BTMU: BİREYSEL BANKACILIĞI HEDEFLEMİYORUZ
The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Türkiye'de kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığına ağırlık vereceklerini, bireysel bankacılığı hedeflemediklerini açıkladı.

Bank of Tokyo-Mitsubishi'den yapılan açıklamada, bankanın hedef müşteri kitlesinin ilk etapta Japon şirketleri olacağı belirtildi ve, "Türkiye'de genişlemeye giden Japon şirketi sayısı 150 civarında; diğer Japon şirketlerin de Türkiye'de büyüyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, finansal kurumlar da dahil büyük Türk şirketleri hedef kitlemizi oluşturuyor" denildi.

Türkiye'de 1986'dan beri temsilciliklerinin olduğu ve uzun zamandır Türkiye'de banka açma çalışmalarının bulunduğu belirtilen açıklamada, "Kurumsal müşterilere bankacılık hizmeti vermeyi planlıyoruz. Kurumsal ve yatırım bankacılığına ağırlık vereceğiz. Perakende bankacılık hizmeti vermeyi hedeflemiyoruz" denildi.

JAPONYA'NIN EN BÜYÜĞÜ
BTMU, 2006 yılında Bank of Tokyo-Mitsubishi ve UFJ Bank'ın birleşmesinden sonra doğdu. Japonya'nın en büyük bankası olan BTMU, dünyada 40 ülkede 500'den fazla şubeyle faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 36 bin çalışanı bulunan banka, 2011 yılında varlıkları baz alındığında dünyanın en büyük 11. bankası konumunda bulunuyor.

BTMU'nun toplam varlığı 1 trilyon 840 milyar dolar, sermayesi ise 20 milyar 533 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Morgan Stanley'in yüzde 22,4 hissesini 2008 yılında satın alan bankanın ayrıca Çin'de Bank of China'da yüzde 0,2, Endonezya'da Bank Nusantara Parahyangan'da yüzde 15,2, Malezya'da CMB Group'ta yüzde 4,1, ABD'de Union Ban'da yüzde 100 iştiraki, Norveç'te Aberdeen'de yüzde 18,75 oranında ortaklığı bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...