JCR Türkiye'nin kredi notunu artırdı

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu BB'den BBB-'ye yükselterek yatırım yapılabilir seviyeye çıkardı.

JCR Türkiye'nin kredi notunu artırdı

Türkiye'ye 3. yatırım yapılabilir not Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'den (JCR) geldi.

JCR Türkiye’nin kredi notunu iki kademe birden artırarak BB’den BBB-‘ye yükselttiğini açıkladı.

JCR yaptığı açıklamada, finansal sistemde kayda değer kırılganlık olmadığı, artan ihracat ve düşen işsizlik ile büyüme potansiyelinin güçlendiği belirtildi.

BABACAN'DAN DEĞERLENDİRME
Türkiye'nin kredi notunun, Fitch ve Moody's'in ardından JCR tarafından da "yatırım" seviyesine yükseltildiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bugün yapılan not artışının, Türkiye'nin başta Japonya olmak üzere pek çok piyasaya erişimini kolaylaştıracağını ve Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisini artıracağını vurguladı.

Babacan, son dönemde yapılan not artışlarının, basiretli ve tutarlı ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulanmasının bir sonucu olduğuna dikkati çekerek, "Gerçekleştirdiğimiz yapısal reformlar, kamu maliyesi ve para politikasındaki güçlü duruşumuz, zamanlıca uyguladığımız makro ihtiyati tedbirler küresel krizi başarıyla yönetmemizi sağlamıştır.

Üç uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun birden ülkemize 'yatırım' seviyesinde kredi notu vermesi büyüme ve istihdam konusundaki performansımızın, ulaştığımız çok daha güçlü ve dengeli ekonomik yapının dünyada ne kadar geniş bir takdir kazandığını göstermektedir' ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAYAN: DİĞERLERİ DE BU HAVAYI GÖRMELİ
Bakanı Zafer Çağlayan ise, "Türkiye'nin ekonomi iklimindeki baharı derecelendirme şirketleri geç de olsa farkediyorlar. Diğerleri de bu havayı görmeliler" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...