JollyTur'dan dev ortaklık (Goldman hisse artırıyor)

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, 2016 yılında JollyTur ile hisse alımı konusunda anlaşmaya varmıştı. Türkiye'deki ilk yatırımını JollyTur ile gerçekleştiren Goldman Sachs, yine Vardar Ailesine ait olan Gordion Teknoloji’ye ortak olmuştu.

JollyTur'dan dev ortaklık (Goldman hisse artırıyor)

ABD’li şirket, bu iki hisse alımını ELQ Investors VIII Ltd. üzerinden gerçekleştirmişti. JollyTur’ un teknoloji alanındaki yatırım hedeflerine de uygun olarak, geride kalan 2 senede, söz konusu işbirliği;  altyapı geliştirme ve yeni iş alanı oluşturma anlamında birçok verimli sonuç verdi.


1869’dan beri faaliyette olan dev kuruluş bir süredir, JollyTur ile hisse arttırımı için müzakere etmekteydi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması neticesinde, Goldman Sachs’ ın JollyTur’ dan ikinci hisse alımı hususunda el sıkışıldı.     

Özellikle teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Goldman Sachs ile  JollyTur’ un ortaklığından dev bir teknoloji markası doğacağına işaret eden JollyTur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “ Global pazarda yer alan ilk Türk Turizm markalarından biri olacağız “ dedi. Mete Vardar sözlerini şöyle sürdürdü: “ Dünyanın en büyük yatırım fonu ile işbirliğimizi pekiştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.  JollyTur 32 senelik bir Türk markası ve Turizm sektöründe bir çok konuda ilkleri gerçekleştirmiş, vizyon yaratmış, sektöre adeta rehberlik etmiş bir şirkettir.  Binlerce çalışanımız var ve bugüne dek milyonlarca kişiyi misafir ettik. İlk günkü ilkelerimizden ve çalışma anlayışımızdan asla ödün vermedik ve JollyTur Ailesi olarak başarımızın karşılığını alıyoruz diye düşünüyorum.  Goldman Sachs ile gerçekleşen işbirliğimiz sadece markamız için değil Türk Turizminin geleceği için de büyük bir fırsattır. Bu anlaşma yabancı yatırımcının bize duyduğu güvenin de en büyük ispatıdır.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • banka
  • Ekonomi
  • Turizm
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...