JP Morgan: IMF anlaşması yakında imzalanır

Hükümetin gerçek niyetinin IMF’sizlik senaryosu olmadığını kaydeden JP Morgan, IMF ile anlaşmanın önümüzdeki haftalarda imzalanabileceğini belirtti.

JP Morgan: IMF anlaşması yakında imzalanır

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'ın "Türkiye IMF'siz de yapabilir" şeklindeki açıklaması, hükümetin IMF ile anlaşma yapmayacağı yorumlarına neden oldu.

Yatırım bankası JP Morgan, Yılmaz'ın "IMF'ye ihtiyaç var mı" sorusuna bir merkez bankası başkanı olarak en uygun yanıtı verdiğini belirtti.

Banka "Hükümet IMF’sizlik seçeneğine piyasayı alıştırmaya çalışıyor’’ şeklindeki algılamaya katılmadığını vurguladı.

Hükümetin gerçek niyetinin IMF’sizlik senaryosu olmadığını kaydeden JP Morgan, IMF ile anlaşmanın önümüzdeki haftalarda imzalanabileceğini ifade etti.

Artan bütçe açığı ve IMF'sizliğin yüksek borç çevirme rasyosu yarattığına dikkat çeken JP Morgan, "Özel sektöre daha fazla kaynak aktarılması için IMF anlaşması şart. IMF'nin olmaması büyümenin önündeki en büyük engellerden birisi." yorumunu yaptı.

POLİTİKA ÇIPASI OLACAK
JP Morgan, IMF anlaşmasının avantajlarını ,"Politika çıpası olacak ve orta vadeli mali programla birlikte açıklanacağı için programın kredibilitesi ciddi anlamda artacak" şeklinde sıraladı.

Sayfa Yükleniyor...