Kadıköy Şifa Hastanesi satıldı

Rekabet Kurumu, Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamının Florence Nightingale Hastaneleri tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Kadıköy Şifa Hastanesi satıldı

Kadıköy'ün ünlü hastanesi resmen el değiştirdi.

Rekabet Kurumu, Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamının Grup Florence Nightingale Hastaneleri tarafından devralınması işlemine izin verdi.

2014 yılında Florance Nightingale hastane grubuna yüzde 50 ortak olan Fiba Holding, böylece Kadıköy Şifa'yı da bünyesine katmış oldu.

ÖZYEĞİN ORTAK OLMUŞTU

2,6 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ikinci ismi olan Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin sağlık sektöründe önemli bir adım daha attı.

Florence Nightingale bünyesinde 4’ü Avrupa yakasında olmak üzere İstanbul’da toplam 5 hastane bulunuyor.

ANADOLU YAKASININ İLK ÖZEL HASTANESİ

FİBA Holding bünyesine katılan Kadıköy Şifa Hastanesi, 1976’da İstanbul Anadolu yakasının ilk özel hastanesi olarak kuruldu. 2005’te Ataşehir’de bir tıp merkezi açan Kadıköy Şifa, 2010’da da Ataşehir Şifa Hastanesi’ni kurdu. Birçok değişik alanda ayaktan ve yatarak tedavi hizmetleri veren Grup, evde sağlık hizmetleri de sunuyor. Grup ayrıca uluslararası hasta merkezi ile yabancı hastalara hizmet veriyor.

Fiba Holding’in yüzde 50 ortak olduğu Florence Nightingale Hastanelerinin ilk hastanesi 1989 yılında Şişli’de kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanlarında hizmet vermek üzere kuruldu. Florence Nightingale hastaneleri günümüzde 700 yatak kapasitesi faaliyet gösteriyor. Hastanelerin toplam çalışan sayısı 670.

Sayfa Yükleniyor...