Kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Altındağ Belediyesi, Altındağ’daki kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayabilmesi için Altın Eller Kadın Kooperatifi'nin kurulmasına destek oldu. Bölgedeki kadınlar bu sayede hem üretiyor hem kazanıyor.

Kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın destek ve girişimleriyle, “Altın Eller Kadın Kooperatifi”ni kuran Altındağlı kadınlar, hem üretmeye hem de kazanmaya başladı. Altındağlı kadınlar bundan böyle, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde edindikleri bilgi ve becerileri kazanca dönüştürebilecek.

Kadınlar ürettikleri ürünleri dijital platformların yanı sıra; Hamamarkası, Hamamönü ve Altınköy’de bulunan satış merkezlerinden kazanca dönüştürebilecek. Ev ekonomilerine büyük katkı sağlayan kadınlar arasında kimileri çocuklarının okul masraflarını çıkarıyor, kimileri de evlilik hazırlıklarına katkıda bulunuyor.

PATRON DA KENDİLERİ ÇALIŞAN DA

Kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor - 1

Altındağlı kadınların el emeğini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Asım Balcı, "Birbirinden değerli başarılar var ki bunlar anlatmakla bitmez. El emeği bizim için çok değerli. Altındağlı kadınlarımızın emeklerini değerlendirebilmeleri için daha profesyonel ve daha iş birliğine dayalı bir platform oluşturmak istedik. Kadınlarımızın da destek ve cesaretleriyle bu kooperatifi kurduk. Altındağlı kadınlar böylece hem mutluluğa hem de kazanca ortak oldu. Burada herkes eşit şartlarda ve eşit imkânlara sahip olarak el emeğini kazanca dönüştürebiliyor. Patron da kendileri, çalışan da kendileri" dedi.

Sayfa Yükleniyor...