'Kahin'den ABD için kötümser tahmin

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de işsizliğin artacağını, büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

'Kahin'den ABD için kötümser tahmin

'Kriz kahini' olarak nitelendirilen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD’nin işsizliğin artacağı ve ekonominin yavaşlayacağı bir yılla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Las Vegas’Ta bir konferansa katılan Roubini, ABD’de yüzde 9 olan işsizlik oranının bir yılda yüzde 9.8’e yükseleceğini, büyüme hızınınsa yüzde 2’nin altında olacağını kaydetti.

Bu konuda kötümser değil gerçekçi biri olduğunu belirten Roubini, şu ana kadarkinden daha zor günlerin geleceğini ifade etti.

Roubini ABD'yle ilgili bu öngörülerde bulunurken karışık veriler gelmeye devam ediyor.

ABD’nin bütçe açığı Nisan’da geçen yıla göre ciddi biçimde daraldı. Nisan 2010’da 82.7 milyar dolar olan bütçe açığı bu yıl 40.5 milyar dolara geriledi. Hazine Bakanlığı, açığın azalmasına gerekçe olarak artan vergi gelirlerini gösterdi. Ancak Nisan'daki iyileşmeye rağmen, bütçe açığı, mali yılın ilk yedi ayında 870 milyar dolarla, geçen yılki üzerine çıktı.

ABD'nin dış ticaret açığı da Mart'ta beklentilerin üzerinde yüzde 6.1 artarak 48 milyar 180 milyon dolara yükseldi. Bu, son dokuz ayın en yüksek dış ticaret açığı oldu. İhracat Mart'ta yüzde 4.6 artışla 172,7 milyar dolara yükselerek rekor kırdı. Ancak ithalattaki yüzde 4.9'luk artış, ihracattaki büyümeyi bertaraf etti.

Sayfa Yükleniyor...