Kamu işçisine yüzde 3+5,5 zam

Yaklaşık 300 bin kamu işçisi için Türk-İş ve Hükümet arasındaki pazarlıklar anlaşmayla sona erdi.  İlk altı ayda yüzde 3, ikinci altı ayda yüzde 5,5 zam yapılması; düşük ücretlerin 60 TL artırılması konusunda anlaşıldı.

Kamu işçisine yüzde 3+5,5 zam

Toplu sözleşmelerde günler süren pazarlıklar mutlu sonla bitti.

Hükümet ve Türk-İş arasında yaklaşık 300 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Buna göre kamu işçilerine, yılın ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 5,5 zam yapılacak.

Düşük ücret alan kamu işçilerine 60 TL iyileştirme yapılacak.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “2010’da yüzde 2.5 + yüzde 2.5 zam ve enflasyon farkı yapılacak. İşçi maaşlarına 2009’da yüzde 3 + yüzde 5.5 zam yapılacak. 1100 TL altında olan işçilere 2010 yılında 60 TL ek ödeme yapılacak. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.En düşük maaş alan işçiye yüzde 18.8 zam yapılmış oldu” açıklamasını yaptı.

Sözleşmenin 2 yıllık süreyi kapsadığını belirten Bakan Yazıcı, enflasyon oranının zam oranını geçmesi halinde aradaki farkın ödeneceğini söyledi.

Yazıcı, yapılan protokol çerçevesinde Ocak ayından bu yana birikmiş olan ücretlerin bütçeler gözönüne alınarak ödeneceğini ifade etti.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ise  Kumlu “Bu oranlar kayıplarımızı tümüyle karşılamıyor ama uzlaştık. Herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KIRAN KIRANA PAZARLIK
Türk-İş, 2009 için yüzde 20, 2010 için de enflasyon artı yüzde 4 zam istiyordu.

Hükümet ise ilk teklifinde 2009'un birinci ve ikinci altı ayları için yüzde üçer, 2010'un bir ve ikinci ayları için de yüzde ikişer buçuk olarak vermişti.

Daha sonra ilk altı ay için yüzde 3 teklifi korunarak ikinci altı ay zammı yüzde 4'e çıkarıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın resmi görüşmelerdeki yüzde 4'lük ikinci altı ay oranını haftasonu yaptığı konuşmada yüzde 4.5 olarak açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...