Kamusal ile özelin sınırlarına yolculuk

‘Kent ve Sanat' farklı ülkelerin kent kültürünü, aidiyet, gelenek, kamusal ve özel alan sınırları üzerinden gözlemleyen, bununla da kalmayıp müdahale eden, teşvik eden, izleyiciyi de bu problematikler üzerine düşünmeye, harekete geçmeye zorlayan yapıtlarla dolu bir sergi.

Kamusal ile özelin sınırlarına yolculuk

İstanbul, Mersin, Malmö, Londra ve Viyana'dan genç sanatçıları bir araya getiren 'Kent ve Sanat' sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin öncülüğünde, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi, Londra Sanat Üniversitesi Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Okulu, Malmö Üniversitesi Sanat ve İletişim Fakültesi'nin ‘Kent ve Sanat' isimli ortak projesi farklı ülkelerdeki ortak çalışmaların ardından Tophane-i Amire'de bir büyük sergiye dönüştü.

İzleyiciyi sergi mekânının girişinde dev bir ekran karşılıyor. Açılış gecesinden görüntülerin aktığı bu ekranda insanoğlunun kişisel ve özel kavramları konusundaki acizliği işleniyor. Gecede beyaz kıyafetler içindeki bir grup sanatçı, kendi kimliğinin dışına çıkmış birer paparazziye dönüşüyor.

Haberin detayı Emlaktimes'ta


Sayfa Yükleniyor...