Kanada İran'ın hesabını kesti

Kanada'nın en büyük bankası TD Bank, hükümetin uygulamaya aldığı yaptırımlar doğrultusunda İran asıllı müşterilerine ait banka hesaplarını kapattığını duyurdu.

Kanada İran'ın hesabını kesti

Kanada'nın en büyük bankası Toronto Dominion (TD) Bank'ın (TD), çoğunluğu İran asıllı müşterilerine ait hesapları kapatmaya başladığı bildirildi.

TD Bank Sözcüsü Muhammed Nakhooda, yaptığı açıklamada, uygulamadaki hedeflerinin Kanada'da yaşayan İranlılar değil Kanada Hükümeti'nin İran için koyduğu yaptırımları uygulamak olduğunu kaydetti.

Kanada Hükümeti'nin, İran'a yaptırımlar kapsamında Özel Ekonomik Önlemler Yönetmeliği hazırlayıp, uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlara yolladığını hatırlatan Nakhooda, bu yönetmelik gereği hiçbir Kanadalı finans kurumunun İran'ın yararına olacak bir finansal hizmete aracılık edemeyeceğini savundu.

Kanada İranlılar Kongresi ise yaptığı açıklamada, uygulamanın Kanada'daki üyelerinin günlük hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Hesapları kapatılan İran asıllı Kanada vatandaşlarının, başka bankalarda hesap açtırmalarının zorlaştırıldığı da belirtilen açıklamada, kararın, para transferi yapılan hesaplar üzerinde uygulanması istendi.

Sayfa Yükleniyor...