Kangal Termik Santrali'ne 985 milyon dolar

Kangal Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesini 985 milyon dolarla Konya Şeker-Siyahkalem Ortak Girişim Grubu kazandı.

Kangal Termik Santrali'ne 985 milyon dolar

Kangal Termik Santrali'nin taşınmazlarının varlık satışı, maden sahasının da işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katıldı.

İhaleye, ''Bereket Enerji Üretim AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu'' yer aldı.

İhaleyi 985 milyon dolarla Konya Şeker-Siyahkalem Ortak Girişim Grubu kazandı.

81 turun olduğu ihalede son ikide Limak ve Konya Şeker-Siyahkalem OGG kıyasıya kapıştı.

457 MW KURULU GÜÇ
Sivas'ın Kangal İlçesi'nde bulunan ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait Kangal Termik Santrali 3 üniteden oluşuyor. 457 megavat (MW) kurulu gücünde bulunan santralin son 5 yıllık ortalama brüt elektrik üretimi 2,2 milyar kilovatsaat (kWh) düzeyinde bulunuyor. Santralde ana yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor.

Sayfa Yükleniyor...