Kapadokya'ya 'havadan' 100 milyon euro

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da faaliyet gösteren sıcak hava balonları, 2015 yılında bölge ekonomisine yaklaşık 100 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya'ya 'havadan' 100 milyon euro

Peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleriyle yılda 2,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya'da, sıcak hava balonları da yoğun ilgi görüyor. Sabah saatlerinde havalanan onlarca sıcak hava balonuyla görsel bir yolculuğa çıkan turistler, bölgenin ekonomisine de çok ciddi katkıda bulunuyor. 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil gün bazında dünyada en çok uçuş yapılabilen yerin Kapadokya olduğunu söyledi. 

Cingil, sıcak hava balonu sektöründe bölgede 30 işletmenin faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları aktardı:

"Geçen yıl bölgeyi ziyaret eden 498 bin 800 turist, sıcak hava balonu turuna katıldı. Sıcak hava balonu işletmeleriyle tura katılanlar 150 ile 250 euro arasında fiyatla turlara katılabiliyor. Turlara katılmak isteyenlerin ortalama 200 euro bedel ödediği göz önüne alındığında ziyaretçilerden tahsil edilen ortalama 99 milyon 760 bin euro hem bölge hem de Türkiye ekonomisine kazandırılmış oldu."

Kapadokya'nın ziyaretçilerine eşsiz bir ziyafet sunduğunu vurgulayan Cingil, turistler için havadan ve karadan düzenlenen farklı aktivitelerle bölgeyi tanıtma gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...