'Kapı önüne koymak istediler, ortaklık bitti'

Karamehmet'le enerji ihalelerine giren Mehmet Kazancı, olumsuz sonlanan Başkent Gaz ihalesi ile ilgili olarak "Şirketi ele geçirip Kazancı'yı kapı önüne koyalım dediler. Artık ortaklık yok" dedi.

'Kapı önüne koymak istediler, ortaklık bitti'

Mehmet Emin Karamehmet'le enerji ihalelerine giren Mehmet Kazancı, Başkent Gaz ihalesinin iptal olması sonrasında sessizliğini bozdu.

Boğaziçi ve AYEDAŞ elektrik dağıtım ihalelerindeki ortaklıkla ilgili son noktayı koyarak, "Artık ben yokum. Ortaklık bitti. Yollarımız ayrıldı" diyen Kazancı, Karamehmet'in yaptığı yanlışları düzeltmesi ve hukuki prosedürü yetiştirmesi durumunda yoluna bakabileceğini söyledi. Kapının önüne konulmak istendiğini anlatan Kazancı, kanuni haklarını aramaya devam edeceğini söyledi.

"Bundan elektrik dağıtım ihaleleri ne olacak?" sorusuna ise, "Karamehmet hataları düzeltirse kendi başına elektrik ihalelerini devralabilir. Artık ortaklık yoktur. Hükümete, Sayın Başbakan'a ve bakanlara mahcup olduk. Böyle bir şeyi ummazdım" dedi.

"Yaktığımız teminatla satılan elektrik bölgeleri var" diyen Kazancı, "Şirketi ele geçirip Kazancı'yı kapı önüne koyalım dediler" diye konuştu.

BAŞTA BÖYLE KONUŞMAMIŞTIK
Sabah'ın haberine göre, Kazancı, Başkent Doğalgaz için bankaların neden kredi vermekten vazgeçtiği ve son ana kadar pazarlıkların devam ettiği sorusuna ise "Ortaklık yapısındaki bu krizi gören bankalar kredi vermek istemedi. Başta Karamehmet'le böyle konuşmamıştık" yanıtını verdi.

TESADÜFEN ÖĞRENDİM
Ortağı Karamehmet'in şirketi ele geçirme operasyonunu yürüttüğü ve kendi çalışanları ile anlaştığını aktaran Kazancı, ortaklıklarını ayıran süreci şöyle anlattı: "Elektrikte de doğalgazda da Mehmet Emin Karamehmet'le yola çıktığımızda finansman ondaydı, finansmanı o çözecekti. Bu süreçte birçok kredi buldu ama maalesef şirketi ele geçirmek istedi. Şirketin avukatlarını ve benim ekibimden çalışanımı bağladı. Benden habersiz Çankaya Doğalgaz diye şirket kuruldu. Ben bunu ana şirket MMEKA'ya gelen bir yazıdan tesadüfen öğrendim" dedi.

SAVCILIĞA BAŞVURDUM
Durumu öğrendikten sonra hem savcılığa hem mahkemeye başvurduğunu anlatan Kazancı, "Savcılık dolandırıcılık olduğu için konuyu mali şubeye sevk etti. Mali şube Çankaya ve MMEKA'daki yönetim kurulu üyelerine soruşturma başlattı. Bu süreci de maalesef ortağım Mehmet Emin Karamehmet organize etti. Başkent Gaz'ın devralma sürecinde hem EPDK hem Özelleştirme İdaresi ile görüştüm. Mali şubeye müşteki sıfatı ile ifade verdim. Onlar da süreci incelemeye aldı. Tabii bunu duyan bankalar kredi vermekten vazgeçti ve teminatımız yandı. Ortaklık baştan yanlış olmuş" dedi.

Sayfa Yükleniyor...