Karamehmet Gazon'la geliyor

Elektrik dağıtım ihalelerinde parayı zamanında ödeyemeyen Mehmet Emin Karamehmet ay başında kurduğu şirketle Batı hattına talip oldu.

Karamehmet Gazon'la geliyor

Elektrik dağıtım ihalelerinde parasını zamanında ödeyemeyen Mehmet Karamehmet’ten Batı hattı sürpizi geldi.

BOTAŞ’ın Rusya’dan aldığı 6 milyar metreküplük gaz alımı anlaşmasını sona erdirmesinin ardından özel sektör devreye girdi. Batı hattından gaz ithal etmek için başvuran şirketler arasında Karamehmet’in Gazon firması da yer aldı. Şirket 3 Kasım 2011’de kuruldu. Şirketin kuruluşu 14 Kasım 2011’e Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Batı hattından getirilecek gaz için 26 şirket Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvurdu. Şirketlere 10 gün süre verildi. Bu 10 gün içinde şirketler Gazprom’dan belge alacak. Belge alamayanın başvurusu reddedilecek. Karamehmet de Gazon firmasıyla gaz ithal etmek için başvuru yaptı. Şirketin Batı hattından gaz getirmek için kurulduğu, şirkette Karamehmet yer almazken, çalışanlarının hissedar olarak gözüktüğü görüldü.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirket 3 Kasım 2011 tarihinde kuruldu. 4 milyon liralık sermayesi olan şirketin faaliyet alanı ‘Ana borularla kullanıcılara gaz satışı’ olarak açıklandı. Firmanın iş konusu ise, ‘yurtiçindeki üretim, ithalatçı ve diğer toptan satış şirketlerinden serbest bölgelerden ve yurt dışından sıkıştırılmış doğalgaz ve veya sıvılaştırılmış gaz halinde gazın tekrar satış için toptan satın alınması’ olarak bildirildi.

MMEKA’DAN TEMSİLCİLER GAZON’UN KURUCUSU
Radikal'in haberine göre, şirketin yönetim kurulu başkanı Semra Gökalp. Gökalp, Mehmet Kazancı ile Mehmet Karamehmet’in ortak şirketi MMEKA’da Karamehmet’in hisselerini temsil eden Stargate şirketinin ana hissedarı Karamko şirketinin hissedarlarındandı. MMEKA’da Karamehmet’in ortaklıkta adı geçmiyordu. MMEKA’da Stargate şirketi hissedardı. Stargate şirketinin ana hissedarı da Karamko şirketiydi. Mehmet Karamehmet Karamko şirketinin hissedarı olarak yer alıyordu. Gazon’un diğer yönetim kurulu üyeleri, Fahri Eren, Osman Kızak, Serap Görkem de yine MMEKA’da hissedar olan Stargate şirketinde hissedardılar.

KİMLER İTHALAT YAPMAK İSTİYOR?
Aygaz, OMV, Demirören, Zorlu, Aksa, Kor Doğal Gaz, Turcas, Gazon, İstanbul Enerji, Naturgaz, Egegaz, Enerco, Bosphorus, Avrasya Gaz, Akfel, Gazline, Gazport, Bir Enerji, Doğal Enerji, Çeşme Gaz, Hattuşa, Saf Doğal Gaz, OPM Enerji, Kibar, Maya, Sezar Tekstil.

Sayfa Yükleniyor...