Karamercan: Cılız kaldık, 'one minute'i geçelim

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Karamercan, Rusya'nın Davos'a çok güçlü bir çıkarma yaptığını belirterek, "Rusya kendini burada çok iyi anlattı. Türkiye anlatamadı, biz cılız kaldık" dedi.

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, Dünya EKonomik Forumu'nun yapıldığı Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Karamercan şunları söyledi: "Davos toplantıları Avrupa projesiydi, şimdi burada en sessiz olan Avrupalılar. Şu anda dinleme moduna geçtiler. Doğu Asya ülkeleri kendini çok iyi pazarlıyorlar. Oturumlara hakim durumdalar. Sürekli olarak doğunun gücü pompalanıyor.

Biz batıyla doğu arasında kalan bir ülkeyiz. En avantajlı ülke konumundayız. Türkiye'nin bu aşamada önemli bir hikayesi olduğunu düşünüyorum, bu pazarlanmalı. OECD'nin en hızlı kalkınan ülkesi, kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 42. Bu hikayenin bizim kitaplarımızda kalmaması lazmı.

Rusya Davos'a çok güçlü bir çıkarma yaptı. Rusya kendini burada çok iyi anlattı. Türkiye anlatamadı, biz cılız kaldık. Artık 'one minute'i geçelim."

Karamercan, bankacılık sektörüne yönelik girişimleriyle ilgili olarak, "Biz menkul değerler kuruluşunda hizmet veriyoruz. Faaliyetleri kişisel bankacılık şemsiyesi altına sokmayı düşünüyoruz. Ancak lisans ilişkisi bulunmadığı için bir yatırım bankacılığı aracılığıyla yapmak gerekiyordu. Yatırım bankacılığı için lisans başvurusunda bulunduk. BDDK da son derece hassas. Şimdiye kadar lisans verilmemişti, biz sıra bekliyoruz. Süreç uzun bir süreç. Yatırım bankacılığındaki bankalarla temaslar oldu ama gelişen, ciddiye alınabilecek bir anlaşma ya da yapılanma yok" dedi.

Sayfa Yükleniyor...