'Kararı ertelemek felaket görüntüsü yaratır'

Euro Grubu Başkanı Juncker, borç krizinde kararların ertelenmesinin dış dünyada Euro Bölgesi için felaket görüntüsü yaratacağı uyarısında bulundu

'Kararı ertelemek felaket görüntüsü yaratır'

Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı için Brüksel'e gelen Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker yaptığı açıklamada, Fransa ve Almanya'nın bölgenin borç krizinin çözümünde farklı fikirde olmasına gerek bulunmadığını, kararların Euro Bölgesi'nin 17 üyesinin tamamı tarafından alındığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Berlin'de milletvekillerine yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi'nin borç krizinin çözümüyle ilgili planın ana hatları konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile aralarında önemli fark olmadığını söyledi.

Merkel, Euro Bölgesi'nde likidite sorunlarını hafifletmek için Avrupa Merkez Bankasının (ECB) kullanılması yolunun kapalı olduğunu da ifade etti.

Bu arada Çin Başbakanı Ven Ciabao, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Avrupalı liderlerin krizi kontrol altına almak, Euro ve finansal piyasaların istikrarını sağlamak için yapıcı adımlar atması gerektiğini belirtti.

Euro Bölgesi maliye bakanları, bölgenin borç krizinin nasıl çözüleceğini değerlendirmek için bugün Brüksel'de biraraya gelecek.

AB ülkeleri maliye bakanları yarın toplanacak. AB liderleri de pazar günü ve gelecek hafta çarşamba günü Euro Bölgesi'nin borç krizini görüşecek.

Sayfa Yükleniyor...