"Karlı tatil için biletinizi 56 gün önce alın"

Bir seyahat sitesinin araştırmasına göre, gün ve saat takibi yaparak, seyahat masraflarını epeyce azaltmak mümkün. Bütçeyi yormayan bir tatil yapmanın ilk kuralı ise uçuştan 56 gün önce bilet almak.

"Karlı tatil için biletinizi 56 gün önce alın"

Seyahat sitesi Momondo, 13 milyar uçuşu inceleyerek tatil için yapılacak seyahatlarde maliyeti düşürmenin yollarını araştırdı. Araştırmaya göre en pahalı biletler uçuş günü alınan biletler. Saat 18.00 ile 24.00 arasında gerçekleşecek uçuşların fiyatları, günün diğer saatlerindeki uçuşlara göre daha hesaplı. Sabah ve akşam uçuşları arasındaki fiyat farkı ise ortalama yüzde 5.

Araştırmaya göre salı günlerinde yapılan uçuşlar da haftanın diğer tüm günlerinden daha uygun fiyata sahip. Haftanın en pahalı günü ise pek çok kişinin seyahat etmeyi tercih ettiği Cumartesi. Verilere göre Salı uçanlar, cumartesi uçanlara göre yüzde 11 oranında tasarruf edebiliyor.

56 gün önce alınınan biletin yüzde 28 kar ettirme potansiyelini hatırlatan şirket yöneticileri, yılbaşı döneminde seyahat etmeyi planlayanlara da "biletlerinizi şimdiden almalısınız" diyor.

Sayfa Yükleniyor...