Karsan doğalgazlı Peugeot Partner üretecek

Karsan Peugeot Citroen ile 2 milyon Euro yatırımla doğalgazlı uzun Peugeot Partner üretecek.

Karsan doğalgazlı Peugeot Partner üretecek

Türkiye'nin önde gelen ticari araç üreticilerinden Karsan, iş ortaklarından PSA Peugeot Citroen ile 2 milyon Euro'nun üzerinde yatırımla 10 bin adet doğalgazlı uzun Peugeot Partner üretimine ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 yılında üretime başlanacak olan proje kapsamında ihraç pazarlarına yönelik van ve kombi olmak üzere 2 model yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karsan CEO'su Murat Selek, "Tamamen Karsan tarafından geliştirilen uzun Partner versiyonlarına, dünyada kullanımı giderek artan CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) yakıt türünün uygulanacak olması, iş ortağımız PSA Peugeot Citroen ile işbirliğimizde önemli bir aşamadır" dedi.

Selek ayrıca, ihraç pazarlarına yönelik ürün geliştirmenin Karsan açısından stratejik önem taşıdığını da vurguladı.

Karsan, Şubat 2008'de PSA Peugeot Citroen ile imzaladığı anlaşma kapsamında, Aralık 2008'de Peugeot Partner Origin ve Citroen Berlingo First modellerinin üretimine başladı. Bu araçların uzun şasi versiyonlarının tasarım ve mühendislik çalışmalarını tamamen kendisi gerçekleştirerek PSA Peugeot Citroen'in ürün geliştirme sistemine entegre oldu.

Sayfa Yükleniyor...