Karsan kazanırsa montajı New York'ta yapacak

Karsan, New York taksi ihalesini kazanırsa araç montajını Brooklyn'de yapacak.

Karsan kazanırsa montajı New York'ta yapacak

Oto üreticisi Karsan New York kentinin taksi ihalesini kazanması halinde, araçlarının montajını Brooklyn'de yapacağını açıkladı. Bu gerçekleşirse, New York kenti yüz yıl sonra yeniden oto üretimi yapılan bir kent olacak.

Karsan, şu anda kentte kullanılan 16 değişik taksi modelinin yerini alacak yeni bir taksi modeli için açılan ihalede Nissan ve Ford ile yarışıyor.

Bir sözcü, New York'un Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun ihaleyi kazanan şirketi "çok yakında" açıklayacağını söyledi.

Karsan'ın taksilerini New York kentinde üretme teklifini duyuran New York Daily News gazetesinin haberine göre, Karsan ABD'nin başkanı William Wachtel, "New York kenti 1960'larda ABD'nin imalat merkeziydi. O tarihten bu yana hatırladığım hiçbir sanayi projesi olmadı" dedi.

Brooklyn'de bir oto montaj sanayii kurmanın, 2007-2009 dönemindeki resesyon sırasında ABD'nin imalat sanayiinde çok fazla istihdam kaybı yaşadığı yolundaki şikayetlere bir yanıt olabileceği belirtiliyor.

Karsan'ın yarıştığı taksi modeli özellikle seyir sırasında yolcunun kenti daha rahat seyredebilmesine ve engellilerin kullandığı tekerlekli sandalyelerin araca girmesine olanak sağlayan dizayn özelliğinden dolayı dikkat çekiyor.

Sayfa Yükleniyor...