Kart borçluları için son gün 4 Eylül

BKM, gecikmiş kredi kartı ödemeleri ile ilgili düzenlenen 5915 Sayılı Kanun kapsamında borcunu yapılandırmak isteyen kart hamillerine, son başvuru tarihinin 4 Eylül olduğunu hatırlattı.

Kart borçluları için son gün 4 Eylül

Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan yazılı açıklamada, borcunu yapılandırmak isteyen kart hamillerine, kanunun çıktığı 7 Temmuz tarihinden sonra gazete ve dergi ilanları ile bilgi veren BKM'nin, şimdi de son başvurunun 4 Eylül olduğunu anımsatan gazete ilanları ile uyarıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, kanun kapsamında olan ve 4 Eylül'e kadar belirtilen mercilere başvuran kart hamillerinin, borcunu düşük faizle taksitlendirerek ödeyebileceğine dikkati çekilerek, vadeli ödemelerde ilk taksitin peşin ödenmesi ve ödeme planının imzalanmasını takiben icra işlemlerinin durdurulmuş olacağı kaydedildi.

Kanun uyarınca başvuruların, kartı çıkaran banka veya kuruluşa ya da avukatlarına, varlık yönetim şirketine veya bu şirketin yetkilendirdiği temsilcilere yazılı olarak yapılabildiği belirtilen açıklamada, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle kredi kartı borcunu 90 günden fazla geciktirmiş olanların, kredi kartına ait tüm borcunu ödemesi için banka tarafından ihtarname çekilmiş olanların veya kredi kartı borcunun tahsili için icra takibi başlatılmış olanların kanundan yararlanabildiği bildirildi.

Açıklamada, borçların ne şekilde hesaplanacağına ve geri ödemesinin nasıl yapılacağına ilişkin de şunlar kaydedildi:

''BKM'nin kampanya ilanlarında, faizli anapara borcunun Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ilan edilmiş katsayı ile çarpılacağı ve böylece 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle oluşacak toplam borç tutarının hesaplanacağı belirtiliyor. Bu tutar, yazılı başvuru tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ödenirse, ilave bir faiz hesaplamasına gidilmiyor.

Borç, vadeli olarak ödenmek istenirse de geri ödenecek tutar, 6 aylık vade için 1,04 12 aylık vade için 1,08 24 aylık vade için 1,18 ve 36 aylık vade için 1,26 katsayıları ile çarpılıyor. Ortaya çıkan tutar, ilgili ay sayısına bölünüyor ve ödenecek aylık taksit tutarı hesaplanmış oluyor. Vadeli ödemelerde ilk taksit peşin olarak ödeniyor.''

Sayfa Yükleniyor...