Katar Şeyhi'nin yeni adresi Marmaris

Katar Emiri Al Thani, fotoğraflarını beğendiği Marmaris’teki Munamar Oteli’ni 22 milyon 80 bin TL’ye satın aldı.

Katar Şeyhi'nin yeni adresi Marmaris

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde bulunan ve bölgenin en eski otellerinden biri olan 5 yıldızlı Munamar Oteli’ni Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani, 15 milyon dolara satın aldı. Şeyh’in sahibi olduğu Al Maselah İnşaat ve Sanayi Turizm Ticaret Şirketi adına alınan otelde ay sonunda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Marmaris Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, şeyhin danışmanlarının uzun süreden beri bölgeyle ilgilendiklerini, birden fazla oteli gezip konaklayarak karar aşamasına geldiklerini ifade etti.

Akkuş, bölgenin gözde bir nokta olması nedeniyle yabancı ilgisinin yoğun olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Satış bedeli bizce çok yüksek değil. Yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesi bizce şans. Bu sayede bölgemizdeki satılık otel ve konutlar gerçek fiyatlarına ulaşacak.”

Katar Şeyhi'nin yeni adresi Marmaris  - 1

KİRACIYA 2.5 MİLYON DOLAR
Şu an boş olan otelin sahil kısmında düzenlemeler yapılıp ay sonunda da tadilata başlanacağını belirten Akkuş, “Şirket kendi mimarlarını getirerek oteli yeniden düzenleyecek. Eski olmasına karşın bakımlı bir otel ama yine de yenilenmeye ihtiyacı var. Otelin adı da değiştirilecek” dedi. 
Otelin uzun süredir mal sahibi tarafından kiracı vasıtasıyla işletildiğine dikkat çeken Akkuş, otelin yeni sahiplerinin kiracıya 2.5 milyon dolar verip anlaşma sağladığını dile getirdi.

İŞTE OTELİN ÖZELLİKLERİ
-  Denize sıfır konumda bulunan otel,  6 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu.
-  2’si kral dairesi, 4’ü engelli, 13’ü suit olmak üzere toplam 180 odası var. Yatak kapasitesi 373.
-  Otelde, 350 kişi kapasiteli deniz manzaralı ana restoranın yanı sıra havuz bar da yer alıyor.
-  Fitness center, spa paketleri, sauna, hamam, su sporları ve dalış gibi  aktiviteler yapılıyor.
-  Çocuklar için havuz, bilgisayar oyunları, çocuk bahçesi bulunuyor. Ayrıca bebek bakıcılığı hizmeti de veriliyor.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAK İÇİN KURULDU
Katar Şeyhi Nasser Ahmed A. Al Thani’nin sahibi olduğu Al Maselah Limited Şirketi, inşaat, turizm, ticaret ve sanayi alanlarında yatırım yapmak, kamu tarafından açılan ihalelere katılmak amacıyla 13 Ağustos 2007’de 50 bin lira sermayeyle kuruldu. Şirket, ana sözleşmesine göre, her türlü inşaat faaliyetinin yanı sıra emlak ticareti yapabilecek. Şirket turizm alanında, otel ve benzeri konaklama yerlerine sahip olmanın yanı sıra marina, yat ve gemi işletmeciliği yapmayı da planlıyor. Şirketin hedefleri arasında Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılacak bütün ihalelere girmek de var.


Sayfa Yükleniyor...