KDV iade işlemleri daha hızlı olacak

Maliye Bakanı Şimşek, KDV iade işlemlerini hızlandırmak için 152 adet rehber hazırladıklarını bildirdi.

KDV iade işlemleri daha hızlı olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerek mükellef gerekse de muhasebeci ve mali müşavirlerin işlerini kolaylaştırmak, KDV iadeleriyle ilgili yapılacak iş ve işlemlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için 152 adet rehber hazırladıklarını bildirdi.

Şimşek, mükellef odaklı yaklaşımla, vergiye uyum maliyetlerini azaltma ve gönüllü uyumu artırma amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Şimşek, bu kapsamda, mükelleflerin detaylarına vakıf olmakta en fazla sorun yaşadıkları alanlardan biri olan KDV iadelerine ilişkin önemli bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Şimşek, vergiyle ilgili tüm paydaşların KDV uygulamasındaki yükümlülükleriyle ilgili süreçlerin kolaylaştırılması, basitlik ve anlaşılırlığın sağlanması amacıyla "Katma Değer Vergisi Uygulamasında İade Hakkı Doğuran İşlemler"e ilişkin 152 rehber hazırladıklarını ifade etti.

Rehberlerin yarın Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayınlanacağını aktaran Şimşek, böylece mükelleflerin, ilgili işlemler nedeniyle nakden veya mahsuben iade talep etmeleri halinde, hangi belge ve bilgilere ihtiyaç olduğunu, nereye ve nasıl başvurulması gerektiğini, talep edilecek bilgi ve belgelerin neler olacağı ve iade süreçlerine ilişkin diğer hususları, söz konusu rehberlerden kolayca öğrenebileceğine dikkati çekti.

GİB'İN İNTERNET SİTESİ YENİLENDİ

Şimşek, mükelleflerin sıklıkla kullandıkları ve yaklaşık 10 yıldır aynı sistemle hizmet veren GİB'in internet sitesi "www.gib.gov.tr"yi de yenilediklerini bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...