KEY için kritik gün!

Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan milyonlarca KEY’zede için hazırlanan yeni yasa tasarısı bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Hükümet tasarıyı, bütçe görüşmeleri öncesinde Genel Kurula getirerek yasalaşmasını sağlayacak.

Tasarı, 29 Haziran tarihini kaçırdığı için düzeltilmiş hak sahipleri listelerini Emlak Bankası’na gönderemeyen 5 bin 500 kurum ve kuruluşa 1 ay ek süre veriyor. Bu ayın sonu olarak belirlenen sürenin tasarının yasalaşmasına bağlı olarak değişmesi beklenirken, hükümetin tasarıyı 2010 bütçesi öncesinde TBMM Genel Kurulu’na getireceği belirtiliyor.

Tasarının en önemli maddelerinden birini de felaketler nedeniyle kayıtları kaybolan hak sahihlerine haklarını iade etmesi oluşturuyor. Bu çerçevede deprem, yangın, sel felaketi gibi nedenlerle kayıtları kaybolan hak sahiplerine 30 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru hakkı tanıyor.

Tasarı Emlak Bankası’na gönderilecek listelerde hata olması durumunda, bu listelerin kurumlara iadesini düzenliyor. Kurumların, düzeltilmiş listeleri 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan dönemde 3’er aylık periyotlarla Emlak Bankası’na gönderebilecekleri hükme bağlanıyor. Böylece düzeltilmiş listelerin Resmi Gazete’de ilan edilerek, hak sahiplerine ödemenin hemen yapılması planlanıyor.

İkinci KEY ödemelerinden 1.5 - 3 milyon kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor.


Sayfa Yükleniyor...