Kıdem tazminatı Çalışma Hayatı'nda

Çalışma Hayatı'nın bugünkü konusu kıdem tazminatı. Ali Tezel ve Burçak Önder'in birlikte sundukları program Saat 14.30'da NTV'de canlı olarak ekrana geliyor.

Kıdem tazminatı Çalışma Hayatı'nda

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ve Burçak Önder'in birlikte sundukları Çalışma Hayatı'nda, kıdem tazminatı konusu ele alınacak.

Emeklilik ve çalışma hayatıyla ilgili sorulara da yanıt verilen program, NTV'de Salı ve Perşembe günleri canlı olarak ekrana geliyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in konuyla ilgili önemli notları şunlar:

TBMM kapanmadan önce işverenler için teşvik paketinde nelerin yer alacağı belirlenecek ve konuların başında Kıdem Tazminatı Fonu'nun görüşüleceği duyumlar arasında yer alıyor.

Şayet, daha sonraki aşamada Kıdem Tazminatı Fonu TBMM’de yasalaşırsa, çalışanlar üç şekilde fondan para alabilecekler.

Yani, şimdiki uygulamada devam eden, erkeklerin askere giderken, bayanların evlendikten sonraki bir yıl içinde işini bırakması hallerinde kıdem tazminatı ödenmesine son verileceği gibi işçinin işveren tarafından işten çıkarılması veya işçinin haklı sebeple işin bırakması hallerinde kıdem tazminatı ödenmeyecektir.

Öte yandan emeklilikte yaş hariç diğer şartları taşıyanların emekliliklerini evlerinde beklemek üzere işlerinden ayrıldıklarında da kıdem tazminatı fondan sonra ödenmeyecektir.

Bu arada tasarıya göre yasalaşmadan önceki sürelerin tazminatı işverenlerce, sonrası ise fon tarafından ödenecektir.

Sayfa Yükleniyor...