'Kıdem'de 10 gün sonraya randevu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili tüm tarafların taleplerini içeren bir taslak metin hazırladıklarını ve 10 gün içerisinde bir kez daha biraraya geleceklerini söyledi.

'Kıdem'de 10 gün sonraya randevu

Yaklaşık 12 milyon işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan üçlü danışma kurulu, uzlaşı aramak üzere biraraya geldi.

Toplantıya, işçileri temsilen Hak-İş, DİSK ve Türk-İş; işverini temsilen ise, TİSK ve TOBB katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm tarafların taleplerini, içeren bir taslak metin hazırladıklarını ve 10 gün içerisinde bir kez daha biraraya geleceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Üçlü Danışma Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar konuşulan, taşeron işçilerin, taşeron işverenlerin, iş dünyamızın ve işçi sendikalarımızın taleplerini özet bir metne dönüştüren takdimi taraflara yapmış bulunduk. 3-4 saat süren bir tartışma da yaptık. Şöyle bir noktaya gelindi. Özetlenen bu konuların teknik boyutu önemli. Üzerinde teknik düzeyde çalışmamız gerektiğiyle ilgili bir ittifak oluştu. Taraflarla teknik heyet bu hafta içerisinde, biz de tekrar en kısa zaman içerisinde belki bir 10 gün içerisinde bir kez daha biraraya gelip, burada özetlenen bilgilerin uzlaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini, hangi konularda uzlaşmaya dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini konusunu birlikte netleştirmiş olacağız. Bugün çok verimli çok düzeyli bir toplantıyı taraflarla gerçekleştirdik. Bugüne kadar konuşulan ne varsa onunla ilgili bir taslak oluşturuldu. Kanun metni değil" dedi.

Sayfa Yükleniyor...