'Kıdemdeki değişiklik genel grev sebebi'

Türk-İş, kıdem tazminatında hak kaybına neden olacak değşiikliğin genel grev sebebi sayılacağını açıkladı.

'Kıdemdeki değişiklik genel grev sebebi'

Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümetin değişiklik yapmayı planladığı kıdem tazminatında çalışanların hak kaybına uğrayacağı bir uygulamayı genel grev sebebi sayacağını açıkladı.

Türk-İş'ten yapılan açıklamada, hükümetten, Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi’nde yer alan emek karşıtı hükümleri çıkarması istendi.

Açıklamada,"Kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın Türk-İş açısından genel grev sebebi sayılacağını hatırlatmakta ve bu konudaki kararlılığını vurgulamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Türk-İş'in karşı olduğu düzenlemeler şu şekilde sıralandı:

YASA BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI
Çalışma Bakanlığı'nın, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı gerekçe göstererek, yüzlerce işyerinde binlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri için yetki vermediği belirtilen açıklamada, söz konusu yasanın Türk-İş'in talepleri de dikkate alınarak bir an önce çıkarılması istendi.

Açıklamada, hava iş koluna getirilen grev yasağının ILO sözleşme ve ilkelerine aykırı olduğu gerçeğinden hareketle konunun uluslararası platformlara taşınmasına karar verildiği bildirildi.

Başkanlar Kurulu açıklamasında, Hava-İş'in THY işyerlerinde yaptığı eylemi desteklediği de vurgulandı.

TAZMİNAT FONDA BİRİKECEK
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeye ilişkin son açıklamasında şunları söylemişti: "Bir kıdem tazminatı fonu oluşturulacak. Fon içinde herkesin kendi hesabı ayrı ayrı tutulacak. Tüm çalışanların kendi şahsı adına açılmış bir hesapta kıdem tazminatı birikecek. Şu anda işverenin bir yükümlülüğü olarak birikiyor. Ama çalışanın bir hakkı olarak hesabına yatırıldığında, bu bireysel emeklilik sistemi üzerinden büyük ihtimalle çalışacak, yine tasarruf oranlarının artmasında faydalı olacak diye düşünüyoruz."

Sayfa Yükleniyor...