Kayısının kilosu 50 liradan 6 liraya düştü

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen ve kilogramı 50 liradan satılan kayısının fiyatı, açık alanda başlayan hasatla 6 liraya düştü.

Kayısının kilosu 50 liradan 6 liraya düştü

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, gazetecilere, bu yıl ürünün geçmiş yıllara göre az, ancak fiyatının tatmin edici olduğunu söyledi.

Örtü altında ilk hasadı yapıldığında kayısının kilogramının 50 liradan satıldığını aktaran Gürses, "Açık alanda kayısı hasadı başladı. Bu nedenle 50 liradan satılan kayısının fiyatı 6 liraya geriledi. Bu fiyat da çok iyi. Bu şekilde devam ederse üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alır" dedi.

Gürses, hasat edilen kayısının gelen talebe göre Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerine gönderildiğini kaydetti.

Bu yıl ilçe genelinde bin 200 dönümde yaklaşık 10 bin ton kayısı hasadı yapılacağını dile getiren Gürses, şöyle konuştu:

"İlçede kayısı üretimi 2003 yılında İtalya'dan getirilen 25 bin Ninfa fidanı 100 dönüm araziye dikerek başlandı. Dileğimiz, geçmiş yıllardaki gibi fiyatların bir anda çok aşağılara düşmemesi yönünde. Fiyatlar bir anda düşerse üreticilerimiz masraflarını karşılayamadığı gibi zarar edip mağdur olur. Öte yandan çiftçilerimizi bilinçli üretim yapmaları konusunda bilgilendirdik. Yurdun değişik bölgelerinde düzenlenen seminer ve tarım fuarlarına da katılarak hem ürettiğimiz ürünleri tanıtıyoruz hem de oradan aldığımız teknik bilgileri üreticilerimize aktarıyoruz."

Sayfa Yükleniyor...