Kira geliri elde eden mükelleflere kolaylık

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı, kira geliri elde eden mükelleflerin, yıllık gelir beyannamesini internet ortamında almaya başladı.

Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan, mükellef odaklı hizmet anlayışı gereği, teknolojik imkanlardan yararlanılarak hizmetin en iyi şekilde yerine getirilmesi amacıyla, Edirne'nin en yoğun alışverişin yapıldığı Kipa Alışveriş Merkezi'nde, stant oluşturduklarını söyledi.        

Oluşturulan stant da kira geliri elde eden mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin, ''e-beyanname'' şeklinde internet ortamında alınmasına başlandığını ifade eden Aslan, standın hafta içi 15.00-21.00 saatleri arası, hafta sonu ise 13.00-21.00 saatleri arasında hizmet verileceğini belirtti.        

Standın 25 Mart 2010 tarihine kadar hizmet vereceğini vurgulayan Aslan, ''Vergi dairelerinde de mesai saatleri içinde aynı konuda hizmet verilmeye devam edilmektedir'' dedi.        

Aslan, şöyle devam etti:        

''Konut kira gelirlerinde 2009 yılında uygulanan istisna tutarı 2 bin 600 liradır. Bu tutarı geçen kira geliri elde edildiği halde beyanname verilmez veya eksik beyan edilir ise istisna hakkından yaralanılamamaktadır. Bunun sonucunda da bu tutara isabet eden vergiyi cezalı şekilde ödemeye maruz kalacaklarından Başkanlığımızca gerçekleştirilen bu hizmetten yararlanmaları beklemekteyiz.''

Sayfa Yükleniyor...